Η κακουργηματική κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση και κατά συρροή έχει ασκηθεί σε βάρος του τράπερ Don Leon, που συνελήφθη ως μέλος του κυκλώματος με τα ΑΤΜ και ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.

Το αδίκημα αφορά σε καταδίωξη που έλαβε χώρα στο Αίγιο στις 4 Οκτωβρίου έπειτα από ληστεία σε ΑΤΜ και έχει αποδοθεί και στους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση από την εισαγγελική Αρχή, ωστόσο δεν περιλαμβανόταν στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας.

Διαβάστε ακόμα: Εκρηκτική η δράση του Don Leon: Σεσημασμένος ο γνωστός τράπερ, που φέρεται να ανατίναζε ΑΤΜ για να κάνει χλιδάτη ζωή

Ποια αδικήματα έχουν αποδοθεί στον τράπερ Don Leon

Παράλληλα, σε βάρος του τράπερ έχουν αποδοθεί -εκτός της απόπειρας ανθρωποκτονίας- τα εξής αδικήματα: 

Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Έκρηξη από κοινού

Διακεκριμένη οπλοκατοχή

Προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών

Πλαστογραφία μετά χρήσης

Εμπρησμός

Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 

Οπλοφορία και οπλοχρησία

Παράνομη βία

Άσκοποι πυροβολισμοί

Oι κατηγορούμενοι έχουν λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν αύριο, Τετάρτη. 

Τι συνέβη στη ληστεία στο Αίγιο

Η εν λόγω σπείρα ήταν πίσω από τη ληστεία ΑΤΜ στο Αίγιο στις 4 Οκτωβρίου. Εκεί επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ εγκατεστημένο σε χώρο σούπερ μάρκετ, ωστόσο αστυνομικοί τούς εντόπισαν και, όταν τα μέλη της σπείρας το αντιλήφθηκαν, άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί, από την πλευρά τους, ανταπέδωσαν τα πυρά. Όσον αφορά το περιστατικό, δεν είχε αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Αμέσως μετά οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν προς την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου. Το αυτοκίνητο βρέθηκε καμένo λίγη ώρα αργότερα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, το όχημα ήταν κλεμμένο.

Διαβάστε ακόμα: Έτσι ανατίναζε τα ΑΤΜ η συμμορία του τράπερ - Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση της σπείρας διαρρηκτών