Παραμένει άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκτίμησή του, τις πρωινές ώρες της Τρίτης στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει συννεφιά αλλά δεν θα λείψουν και κάποια ανοίγματα ηλιοφάνειας, κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν αρκετές βροχές στα δυτικά, οι οποίες προς τη νύχτα και το πρωί της Τετάρτης θα κινηθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι λίγο πιο νότιοι στο Ιόνιο, λίγο πιο βόρειοι στο Αιγαίο, όχι πάνω από 3 με 4 -τοπικά μέχρι και 5- Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς στα πεδινά, ενώ στα νοτιοανατολικά τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετές οι βροχές την Τετάρτη


Αρκετές θα είναι οι βροχές την Τετάρτη και θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις προμεσημβρινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά τα 6 με 7 Μποφόρ και θα πνέουν δυτικοί στα νότια και βόρειοι στην υπόλοιπη χώρα.

Η Αττική την Τρίτη θα έχει συννεφιά με τοπικές βροχές από το βράδυ, οι οποίες θα πυκνώσουν μέσα στη νύχτα. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 11 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει συννεφιά και τοπικές μπόρες προς το απόγευμα, οι οποίες θα γίνουν περισσότερες τις βραδινές ώρες αλλά θα είναι ασθενούς έως μέτριας έντασης. Οι άνεμοι ανατολικοί στα 3 με 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία στους 9 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου


 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Σύμφωνα με αυτό, νέα πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από το βράδυ της Τρίτης (05-12-2023) και από τα δυτικά μέχρι το βράδυ της Τετάρτης (06-12-2023).

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Την Τρίτη (05-12-2023) α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

2. Την Τετάρτη (06-12-2023) α) Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια έως το μεσημέρι. β) Στη Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Πιερία), τις Κυκλάδες και την Κρήτη έως αργά το απόγευμα. γ) Από το πρωί και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η αλλαγή που υπάρχει στο σκηνικό του καιρού επηρεάζει ήδη αρκετές περιοχές της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας-εξπρές, που θα έχει διάρκεια μέχρι και το απόγευμα και στη συνέχεια ξανά από το βράδυ της Τρίτης μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων στα βόρεια και τα κεντρικά, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά.