Εξάμηνη παράταση λαμβάνει η ισχύς των συμβάσεων για όλο το επικουρικό προσωπικό, το οποίο υπηρετεί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας μας, στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

 Συγκεκριμένα, με ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι συμβάσεις για το επικουρικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, παρατείνονται για έξι μήνες ακόμη, δηλαδή έως της 30 Ιουνίου 2024.

 Η σχετική νομοθετική διάταξη έχει ως εξής:

 “Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 όλες οι ενεργές κατά την 31η.12.2023 συμβάσεις επικουρικού προσωπικού των κλάδων ιατρικού, νοσηλευτικού και πάσης φύσεως λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου Υγείας, του Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», των στρατιωτικών νοσοκομείων, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.), καθώς και των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δύναται να παρατείνονται από τη λήξη τους και για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει την 30ή.6.2024.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω μεριμνά ο Διοικητής κάθε επιμέρους φορέα, οι δε αναγκαίες πιστώσεις καλύπτονται κατόπιν ισόποσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η παράταση των συμβάσεων δεν μεταβάλλει τον χαρακτήρα της σχέσης εργασίας, βάσει της οποίας προσλήφθηκαν οι απασχολούμενοι στις θέσεις αυτές”.