Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Δημήτρης Λυμπεράκης, ο οποίος ανέφερε πως μεσήλικας που έπαθε ανακοπή, πέθανε ενώ περίμενε ασθενοφόρο, στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στο κέντρο της πόλης.

*Διαβάστε εδώ: Ματίνα Παγώνη για το νοσοκομείο "Έλενα": Η διοίκηση δεν έκανε τη δουλειά της - Υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα νοσοκομεία

Αμέσως έσπευσαν να τον βοηθήσουν περαστικοί, κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ένας από τους απινιδωτές, τους οποίους έχει τοποθετήσει ο Δήμος Παγγαίου.

Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας της Ελευθερούπολης, ωστόσο ήταν απασχολημένο σε άλλο περιστατικό, με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο από την Καβάλα, το οποίο καθυστέρησε και τελικά ο άντρας κατέληξε.

Το περιστατικό το περιγράφει με ανάρτησή του στο Facebook ο περιφερειακός σύμβουλος ΑΜ-Θ, Δημήτρης Λυμπεράκης, ο οποίος αφήνει, μάλιστα, αιχμές προς την κεντρική Κυβέρνηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δημόσια Υγεία.

«Στην τηλεόραση παίζεται το σίριαλ των Ελγινείων…», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Λυμπεράκης.


Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Λυμπεράκη

Κέντρο Ελευθερούπολης σήμερα το μεσημέρι. Άνδρας μέσης ηλικίας παθαίνει, μάλλον, ανακοπή. Σπεύδουν πολλοί προς βοήθεια. Χρησιμοποιούν απινιδωτή και κάποιοι προσπαθούν να κάνουν ΚΑΡΠΑ. Καλούν απεγνωσμένα να έλθει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης. Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο!!! Καλούν ασθενοφόρο από Καβάλα. Έρχεται μετά από 25 λεπτά. Ο άνδρας πεθαίνει αβοήθητος. Στην τηλεόραση παίζεται το σίριαλ των Ελγινείων…


Απόστολος Δάμκαλης: 9 λεπτά ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου

Ωστόσο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚΑΒ, Απόστολος Δάμκαλης, δήλωσε στα parapolitika.gr, ότι από τη στιγμή της κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) μέχρι τη στιγμή της άφιξης του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο σημείο της κλήσης, ο χρόνος ο οποίος μεσολάβησε είναι εννέα λεπτά, καταγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό σύστημα του Κέντρου, και όχι 25 λεπτά, όπως καταγγέλλεται από ορισμένες πλευρές.