Εκκαθάριση λογαριασμών θα πραγματοποιήσει η Google από την 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τους ανενεργούς λογαριασμούς.

Η διαδικασία διατήρησης του λογαριασμού είναι πολύ απλή, οι χρήστες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν είσοσο (login) στο λογαριασμό τους ή να στείλουν ένα email, αναφέρει το BBC. Αυτή η προστασία θα αρκεί για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μετά τη σύνδεση, όπως αναφέρει ακόμη το BBC, είναι καλή ιδέα να έχει κανένας μια προσβάσιμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα συνδέεται με το λογαριασμό σας για να λαμβάνει κανένας τις ειδοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ένας λογαριασμός Google δίνει στους χρήστες πρόσβαση με το ίδιο όνομα χρήστη και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε όλα προϊόντα της Google, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Gmail) ή τα βίντεο του YouTube.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με τους λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά. Όπως εξηγεί, η αλλαγή οφείλεται σε λόγους ασφαλείας, τονίζοντας ότι οι ξεχασμένοι και αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν.

Ποιοι εξαιρούνται

Οι λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί για κάποιον από την εργασία ή το σχολείο του δεν θα επηρεαστούν από την πολιτική διαγραφής, όπως και οι οικογενειακοί λογαριασμοί της λειτουργίας Family Link δήλωσε η εταιρεία.

Οι λογαριασμοί που επηρεάζονται όσο και οι διευθύνσεις email για την ανάκτηση των λογαριασμών έχουν λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα για την επικείμενη διαγραφή.