Με τα βαριά κρύα του χειμώνα να είναι μπροστά μας και την ακρίβεια να χτυπά «κόκκινο», τα κοινόχρηστα στις πολυκατοικίες αποτελούν πολλές φορές πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των ενοίκων.

Στις πολυκατοικίες, σύμφωνα με το MEGA, οι καταγγελίες για απλήρωτα κοινόχρηστα πληθαίνουν και πλαισιώνουν τις διαφωνίες των ενοίκων για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ακρίβεια που σαρώνει τα περισσότερα νοικοκυριά φέρνει περικοπές και αναγκάζει όλο και περισσότερους να ζητούν τη διακοπή της θέρμανσης για να αποφύγουν τα υψηλά κοινόχρηστα.

Διαχειρίστρια πολυκατοικίας στην Πάτρα λέει στο MEGA πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όπως λέει, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων διαφωνούν και επιμένουν να περάσει το δικό τους. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες οι ένοικοι των πολυκατοικιών προχωρούν σε διαδοχικές γενικές συνελεύσεις, με την ελπίδα ότι στο τέλος θα βρουν λύσεις για τα καθημερινά τους προβλήματα.

Την ίδια ώρα υπεύθυνοι εταιρειών στην Πάτρα διαπιστώνουν -όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του MEGA- ότι κάθε χρόνο γίνονται όλο και λιγότερες παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης. Πολλοί, όπως λένε, δεν θα βάλουν φέτος για πρώτη φορά πετρέλαιο θέρμανσης.

Μάλιστα, τους…. διαιτητές σε ορισμένες περιπτώσεις καλούνται να κάνουν οι υπάλληλοι σε εταιρείες διαχείρισης κοινοχρήστων. Όπως λέει υπεύθυνος εταιρείας στην εφημερίδα «Αχαϊκή Πολιτεία», έχουν στα χέρια τους χρέος ιδιοκτήτη που πλέον πλησιάζει τα 1.500 ευρώ. Με τον ίδιο κάθε μήνα να ζητάει λίγη ακόμα υπομονή.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από MEGA