Έρωτα στις νεότερες και συμπόνοια και συντροφικότητα στις πιο ηλικιωμένες γυναίκες «πουλούσαν» τουλάχιστον 12 Αφρικανοί υπήκοοι (Νιγηριανοί στην πλειονότητά τους), οι οποίοι παρίσταναν τους γιατρούς στο Facebook, δημιουργούσαν πλατωνικές σχέσεις μαζί τους και τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συνολικά από τα θύματά τους οι δράστες -ανάμεσά τους ο «Ντέιβιντ», ο «Μίλερ» και ο «Λέοναρντ»- απέσπασαν το ποσό των 206.000 ευρώ, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Η πρώτη καταγγελία έγινε από 77χρονη, από την οποία οι Νιγηριανοί ζιγκολό ψευτογιατροί έφαγαν σταδιακά 152.000 ευρώ.

Μέσα από το Facebook την προσέγγισε ένας από τους δράστες και της εμφανίστηκε ως ορθοπεδικός στην Υεμένη σε αποστολή του ΟΗΕ στην εμπόλεμη ζώνη, που επιπλέον μεγάλωνε μόνος του τα τρία παιδιά του, γιατί τον είχε εγκαταλείψει η γυναίκα του.

Το… δράμα του ψευτογιατρού συνεχίστηκε με το πρόβλημα της μπλοκαρισμένης σύνταξης και έτσι η ηλικιωμένη γυναίκα άρχισε να του στέλνει χρήματα, προκειμένου ο «ορθοπεδικός» να καταφέρει να γυρίσει στην Ελλάδα και να ζήσουν πλέον όλοι μαζί, ως οικογένεια.

"Στείλε μου χρήματα για να ξεμπλοκάρω τη σύνταξή μου στη Νιγηρία"


«Στείλε μου χρήματα για να ξεμπλοκάρω τη σύνταξή μου στη Νιγηρία, που την έχει υπογράψει ο ίδιος ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες (σ.σ. της παρουσίασε και έγγραφο). Τότε θα μπορέσω να πάρω τα παιδιά και να επιστρέψουμε στην αγαπημένη μου Ελλάδα και θα ζήσουμε μια ανεπανάληπτη και όμορφη ζωή. Τότε δεν θα υπάρχει για μένα οικονομικό πρόβλημα, θα υπάρχουμε μόνο εμείς…», της έγραφε ο Νιγηριανός.



Η ηλικιωμένη , προσδοκώντας τη συντροφικότητα, τελικά του έδωσε 152.000 ευρώ, μέχρι να καταλάβει την απάτη και να τον καταγγείλει.

Σε μια άλλη περίπτωση, σε 42χρονη από την Πελοπόννησο, οι δράστες έταξαν μέχρι και γάμο.

«Όταν μαζέψω τα χρήματα, θα έρθω στην Ελλάδα -όπου άλλωστε έχω ζήσει πριν από μερικά χρόνια-, θα ζήσουμε τον έρωτά μας στα ελληνικά νησιά και θα παντρευτούμε στη Σαντορίνη», έγραφε στα μηνύματά του προς το θύμα ο «παθολόγος» από τον Καναδά.

Οι δράστες είχαν παρουσιάσει μάλιστα και φωτογραφίες από ελληνικά νοσοκομεία στα οποία υποτίθεται ότι είχαν δουλέψει, προκειμένου να δικαιολογήσουν και τους δύο ελληνικούς λογαριασμούς τραπέζης, στους οποίους τα θύματα κατέθεταν τα χρήματα.