Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος - Θετική Φωνή και τα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint υπενθυμίζουν τη σημασία της τακτικής εξέτασης HIV με το σλόγκαν «Ένα τεστάκι κάν’ το».

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου, από τις 10.00 ως τις 14.00, το προσωπικό του Checkpoint θα βρίσκεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης ενημερώνοντας το κοινό για τον HIV και τη σεξουαλική υγεία, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά και παρέχοντας δωρεάν, ανώνυμες, εμπιστευτικές εξετάσεις HIV.

Παράλληλα, το Athens Checkpoint (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι, 1ος όροφος) θα παραμείνει ανοιχτό από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 περιμένοντας το κοινό για εξετάσεις χωρίς ραντεβού.

Από μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα μπορούσε να λείπει ο Pride 98.6, ο οποίος θα εκπέμπει ζωντανά από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Οι παραγωγοί του Ανοιχτού Ραδιοφώνου Χρήστος Παπαμιχάλης και Μαρία Πετρίδη θα μας κρατήσουν συντροφιά σε όλη τη διάρκεια του event.

Στον απόηχο της νέας καμπάνιας των κέντρων Checkpoint και σε συνεργασία με τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, σκοπός είναι το μήνυμα της πρόληψης να φτάσει παντού: το σημαντικότερο είναι η γνώση και εφόσον πλέον είναι αδιαμφισβήτητο πως ο HIV είναι μια διαχειρίσιμη ιατρική κατάσταση, δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγουμε την εξέταση, η οποία άλλωστε είναι μια πολύ απλή διαδικασία που διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Αν είσαι σεξουαλικά ενεργό άτομο, ένα τεστάκι κάν’ το. Η εξέταση για τον HIV είναι δωρεάν, γρήγορα και μας αφορά όλες, όλους, όλα.