Το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με αιχμή το φορολογικό νομοσχέδιο άφησε ανοιχτό μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρης Βερβεσός.
Είπε πως ο κλάδος θα δει τις διορθώσεις και θα τοποθετηθεί. Σε ότι αφορά ρυθμίσεις για δικηγόρους που διαταράσσουν την συνεδρίαση δικαστηρίου ή για δικηγόρους που έχουν προσβλητική συμπεριφορά, απάντησε πως ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να μην αλλάζει θέση από τη μια στιγμή στην άλλη.
Aνέφερε πως ο κλάδος έχει διαφωνία αρχής με την κυβέρνηση, ενώ δεν απέκλεισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δικηγόρων. Σε ότι αφορά ρυθμίσεις για δικηγόρους που διαταράσσουν την συνεδρίαση δικαστηρίου ή για δικηγόρους που έχουν προσβλητική συμπεριφορά, απάντησεπως ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να μην αλλάζει θέση από τη μια στιγμή στην άλλη.


Aναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Βερβεσού

Εμείς έχουμε μια βασική αντίθεση με τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, η κυβέρνηση δεν αλλαζει την αντίληψή της για τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Προφανώς για εμάς είναι θέμα αρχής το θέμα των τεκμηρίων, θα δούμε τις αλλαγές θα τις εκτιμήσουμε αλλά είναι προφανές ότι έχουμε διαφορά φιλοσοφίας με την κυβέρνηση.

Την Πέμπτη έχουμε συνεδρίαση, θα περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές που θα έχει φέρει η κυβέρνηση, αν έχει φέρει, και τα όργανα θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τους δικηγόρους που διαταράσσουν τη συνεδρίαση ή επιδεικνύουν προσβλητική συμπεριφορά: Ο κ. υπουργός έχει πει ότι τα παράβολά και τα αναβαλόσημα δεν θα ισχύσουνε αν έχει αλλάξει τώρα άποψη προφανώς πρέπει να μας πει πότε έλεγε σωστά και πότε λάθος. Αν έχει αλλάξει τώρα γνώμη προφανώς έχει έρθει σε αντίθεση με τον εαυτό του, ελπίζω να μην το κάνει γιατί τον έχω για σοβαρό υπουργό και άνθρωπο που δεν αλλαζει από τη μια στιγμή στην άλλη θέση.