Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» από αύριο τη χώρα. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα επικρατέστερα χαρακτηριστικά και θα χτυπήσουν κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η νέα κακοκαιρία, όμως, που θα κάνει την εμφάνισή της φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Για ένα διήμερο -Τρίτη και Τετάρτη - στο επίκεντρο θα βρεθούν  τα δυτικά της χώρας. Σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά,  Δυτική Πελοπόννησο και  Δυτική Κρήτη θα βρέχει με…  τα «τουλούμια», ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας:


Άστατος ο καιρός με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες

 «Αύριο Τρίτη περιμένουμε βροχές, μπόρες, τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Πρόσκαιρα ίσως επηρεαστούν και τα νοτιοδυτικά της Κρήτης, αλλά και οι Κυκλάδες», αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ., Γιάννης Καλλιάνος. «Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας φαίνεται ότι ο καιρός θα είναι άστατος, κατά διαστήματα. Ωστόσο, όχι με έντονες βροχοπτώσεις», προσθέτει.

«Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, πάλι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στη Θράκη περιμένουμε έντονες καταιγίδες. Ωστόσο, στις υπόλοιπες περιοχές τις χώρας ναι μεν ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά φαίνεται ότι σταδιακά από το μεσημέρι θα αρχίσει να βελτιώνεται», προσθέτει.

Να σημειωθεί ότι Τρίτη και Τετάρτη τοπικές βροχές αναμένονται και στην Αττική, χωρίς όμως να προβληματίζουν ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο.

Όσον αφορά τους ανέμους, Τρίτη και Τετάρτη αναμένουμε νοτιάδες ισχυρούς εντάσεως έως και 9 Μποφόρ.  Τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, περιμένουμε καλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Τσατραφύλλιας: Καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και θερμή εισβολή

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες, αναμένεται να «χτυπήσει» από αύριο τη χώρα, ωστόσο το σκηνικό θα έχει μέσα στην εβδομάδα θεαματική ανατροπή. 

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο για θερμή εισβολή, με τον Δεκέμβριο να μπαίνει με ζέστη και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

«Καλήμερα και καλή εβδομάδα!

Η εμμονή των νοτιάδων, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη 28-29/11 συνθέτουν το καιρικό προφίλ αυτής της εβδομάδας.

Πιο συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ και από τα δυτικά περιμένουμε νέα κακοκαιρία η οποία αυτή τη φορά δεν θα φέρει κρύα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα αλλά μεγάλα ύψη βροχής και θυελλώδεις νοτιάδες.

-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι η δυτική Ελλάδα,η δυτική Κρήτη,οι Κυκλάδες και η ανατολική νησιωτική χώρα. Επίσης θα επηρεαστούν και οι ευπαθείς νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων.

-Αξιοσημείωτη ακόμη θα είναι η θερμή εισβολή που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Πέμπτη 30/11 και μετά η οποία θα εκτοξεύσει τη θερμοκρασία ακόμα και 8-9 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Υ.Γ: Σε λίγο λεπτομέρειες» αναφέρει ο γνωστός μετεωρολόγος σε ανάρτησή του στα social media. 

Καλήμερα και καλή εβδομάδα! Η εμμονή των νοτιάδων ,οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες , η αφρικάνική σκόνη και οι...

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Τσατραφύλλιας στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τρίτη

Τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 05 έως 21 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα βορειοδυτικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν νωρίς το πρωί στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις αρχικά στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις βραδινές ώρες στη Θράκη όπου πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά της Ηπείρου λίγα χιόνια. Τα φαινόμενα, που πιθανώς να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.