Σε καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους σε όλες τις δίκες και διαδικασίες (Κτηματολόγιο, υποθέσεις Τραπεζών και Δημοσίου, προσημειώσεις, καταθέσεις, κ.λπ.) προχωρούν οι δικηγόροι της Αθήνας, από σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο. Αυτό αποφάσισε το ΔΣ του ΔΣΑ το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, κλήθηκε την ερχόμενη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με την ιδιότητα του δικηγόρου, να παρέχει εξηγήσεις επί του περιεχομένου του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ακόμη, η επιτροπή εκκαθάρισης του μητρώου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κάλεσε τον κ. Χατζηδάκη να παρέχει για τις οφειλές των συνδρομών του προς τον ΔΣΑ που είναι μέλος από το 2019 έως σήμερα.

Είμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλη την εβδομάδα και από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα ισχύει αποχή από τα καθήκοντά των δικηγόρων σε όλη τη χώρα. Την Πέμπτη θα επανεξεταστεί η στάση μας”, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ (εκπομπή «Συνδέσεις» ), ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος.


«Είναι αυτονόητο ότι είναι λάθος η βασική φιλοσοφία του φορολογικού νομοσχεδίου. Το μεγάλο λάθος που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι το τσουβάλιασμα 750.000 ελεύθερων επαγγελματιών. Στην Αθήνα μια πολύ μικρή μερίδα συναδέλφων ίσως δεν δηλώνουν εισοδήματα, αλλά είναι εύκολο για την κυβέρνηση να τούς εντοπίσει και όχι να μένει η ρετσινιά. Πράγματι πριν από 15 χρόνια υπήρχε η κυκλοφορία του μετρητού, σας διαβεβαιώ ωστόσο, ότι πλέον έχει περιοριστεί και δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας η πληρωμή μέσω τραπέζης», δήλωσε ο δικηγόρος και σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.