Απεγκλωβιστηκαν το βράδυ του Σαββάτου (25/11/2023) οι 43 επιβάτες του λεωφορείου από τα χιόνια στο Χιονοδρομικό Βόρας. Είναι ασφαλείς στον Νέο Άγιο Αθανάσιο.  Απεγκλωβίστηκε και το λεωφορείο το οποίο κατεβαίνει στον Νέο Άγιο Αθανάσιο για να τους παραλάβει.

Νωρίτερα ένα λεωφορείο με 43 επιβάτες παρέμεινε αποκλεισμένο στα χιόνια στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, καθώς η κακοκαιρία Bettina προκάλεσε ισχυρή χιονόπτωση στην περιοχή, ωστόσο οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους.

Νωρίτερα, λίγο πριν την ολολήρωση της επιχείρησης, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ιορδάνης Τζαμτζής, «ήδη προχωράει η διαδικασία απεγκλωβισμού του λεωφορείου και την επόμενη ώρα θα έχει ολοκληρωθεί. Οι επιβάτες είναι από τη Λιβαδειά και τώρα μεταφέρονται στο Νέο Άγιο Αθανάσιο και από εκεί θα πάνε στο Λουτράκι Πέλλας. Οι 33 επιβάτες είναι ήδη κάτω στο χωριό και οι υπόλοιποι εννιά είναι στον δρόμο».

«Μόλις ειδοποιηθήκαμε ανεβήκαμε πάνω και τους δώσαμε κουβέρτες, δεν χρειάστηκε να τους προσφέρουμε τροφή, διότι έγινε άμεσα η μεταφορά τους. Στο σημείο βρίσκονται δύο μηχανήματα αποχιονισμού και προχωράει η διαδικασία απεγκλωβισμού με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης