Αγωγή ύψους 980.000 ευρώ κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου. Η οικογένεια ζητά αυτό το ποσό τόσο από τους δύο καταδικασθέντες εγκληματίες όσο και από τις οικογένειές τους, ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη, αλλά και για το ανυπολόγιστο κόστος σε μετακινήσεις και δικαστικά έξοδα από την εκδίκαση της φρικτής υπόθεσης και στους τρεις βαθμούς.

Την αγωγή κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας Ευάγγελος Γκιουγκής, εκ μέρους του πατέρα, της μητέρας, του μικρού αδελφού και της γιαγιάς της αδικοχαμένης Ελένης. Τα παραπάνω σαφώς και αποτελούν συνέχεια του ξεσπάσματος του πατέρα της αδικοχαμένης Ελένης, ο οποίος προ ημερών ουσιαστικά είχε προαναγγείλει αυτή την ενέργεια, ενώ ξεσπάθωνε για την απουσία μέριμνας για τις οικογένειες των θυμάτων, που «τραβιούνται» σε δεκάδες συνεδριάσεις, κάνοντας συνολικά χιλιάδες χιλιόμετρα για να δηλώνουν το «παρών» και να υπερασπιστούν τη μνήμη των παιδιών τους: «Σαράντα δίκες και σαράντα πέντε μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε επί δύο χιλιάδες χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε το γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας. Αυτά τα έξοδα κανένας δεν έχει αφήσει στην οικογένειά μας και ούτε στις υπόλοιπες οικογένειες που, δυστυχώς, θα βρεθούν και αυτές στην ίδια μοίρα με τη δικιά μας, να φτάσουν οι εγκληματίες μέχρι τον Άρειο Πάγο. Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας» είχε πει ο Γιάννης Τοπαλούδης και είχε αναρωτηθεί: «Αλλά όμως, επιτέλους, η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια».

Ο πατέρας της Ελένης, αγανακτισμένος, αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν να πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι τα δικαστικά έξοδα των εγκληματιών και όχι τα έξοδα των οικογενειών των θυμάτων: «Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων; Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα εφετεία και τον Άρειο Πάγο για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος. Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε και εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι το δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας».

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime