Συγκίνησε η κίνηση της συνταξιούχου αγρότισσας από το Μεσολόγγι, Αθηνάς Παπαχρήστου, που αποφάσισε να δωρίσει ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στον τομέα ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, το οποίο ήδη ετέθη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, για να βοηθά τους κατοίκους της πόλης.



Οι όροι που έθεσε η συνταξιούχος αγρότισσα για τη δωρεά ασθενοφόρου

Η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου αγόρασε ένα ασθενοφόρο και το διέθεσε στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου «για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου», όπως δήλωσε, ενώ σύμφωνα με το messolonghinews.gr έθεσε δύο όρους για τη δωρεά της.

Συγκεκριμένα, δώρισε το ασθενοφόρο υπό τον όρο ότι θα καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες του νοσοκομείου Μεσολογγίου, ενώ ζήτησε όταν το ασθενοφόρο διέρχεται έξω από το σπίτι της να χτυπά τη σειρήνα.

«Χρειάστηκε πολλές φορές η διακομιδή μου στο νοσοκομείο της Πάτρας. Συνήθως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο και μια φορά που υπήρξε αυτό έπαθε βλάβη στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και μετακινήθηκα με ΤΑΞΙ. Έτσι αποφάσισα να αγοράσω ένα ασθενοφόρο και να το διαθέσω στο νοσοκομείο για να καλύπτει τις ανάγκες των συμπολιτών μου» δήλωσε η συνταξιούχος αγρότισσα, εξηγώντας τον λόγο που προχώρησε στη συγκεκριμένη πράξη.


«Το είχα υποσχεθεί στον άντρα μου»

Όπως γράφει και η αναπληρωματική Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, Μαρία Σκαρμούτσου, η κυρία Παπαχρήστου ήταν ξεκάθαρη στο στόχο της και στο όνειρό της. Άλλωστε θεωρούσε ότι η δωρεά του νοσοκομείου ήταν μια ηθική της δέσμευση.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Μαρίας Σκαρμούτσου

«Η κυριά Αθηνά μας.
Το παράδειγμα που πρέπει να δίνουμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτάνε «τι σημαίνει μεγαλείο ψυχης;»

Την κυρία Αθηνά την γνωρίσαμε η Διοικήτρια Ελένη Φιλιπποπούλου κι εγώ, όταν πριν από περίπου 1,5 χρόνο ήρθε σα γνήσια ψυχή που είναι και ειπε: «θέλω να σας αγοράσω ένα νοσοκομειακό!»
Την αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή,ημασταν συγκινημένες σε κάθε της επίσκεψη και την διαβεβαιώσαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τη βοηθήσουμε.
Μια ψυχούλα ατόφια που τα μάτια της δάκρυζαν όποτε μιλούσε για τα 12 χρόνια που έτρεχε με την ασθένεια του άντρα της με τα ασθενοφόρα.
«Το χω υποσχεθεί στον άντρα μου που έφυγε.θέλω να μπορούν να έχουν οι Μεσολογγίτες ένα ασθενοφόρο που να είναι πάντα εδω και να βοηθάει τους ταλαίπωρους και τους φτωχούς»
Πραγματικά απ το υστέρημα της, κατάφερε σήμερα να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.
Η Κυρία Αθηνά, η φίλη μας πια, σήμερα έλαμπε από χαρά.Φοβόταν μήπως δεν είναι υγιής να το δει να έρχεται και να το ευλογήσει ο παπάς.
«Μαρία μου να έρθει γρήγορα, να μαι ζωντανή να το δω».
«Θα είσαι κυρία Αθηνά,γιατί είσαι καλός άνθρωπος.Θα βάλεις τα καλά σου και θα έρθεις να βγάλουμε φωτογραφία!»
Όπως και έγινε.
Χαίρομαι που κράτησα μια τόσο σημαντική υπόσχεση!
Κυρία Αθηνά.Σ αγαπαμε.
Για την ψυχή σου που είναι σπάνια
Υποκλινόμαστε».


Πηγή: messolonghinews.gr