Ισχυρές βροχές, εν είδει οιωνού της επερχόμενης κακοκαιρίας "Alexis", που αναμένεται να επισκεφτεί την Ελλάδα από το βράδυ του Σαββάτου, "δέχθηκε" η Εύβοια το απόγευμα της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου, αφού λίγο μετά τις 19:00 άνοιξαν οι κρούνοι του ουρανού πάνω από τη Χαλκίδα. 

Στο ρεπορτάζ του evima, που παρέχει και το οπτικοακουστικό υλικό για την κακοκαιρία, τονίζεται πως η κακοκαιρία επρόκειτο να επεκταθεί πάνω από όλο το νομό Ευβοίας. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στην κακοκαιρία "Alexis" και παρατίθεται η πρόγνωση του μετεωρολόγου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ενώ αναφέρεται ότι η θερμοκρασία στην Αθήνα την Κυριακή δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. 



Η πρόγνωση για την κακοκαιρία "Alexis" 


Ο "Alexis" αναμένεται να φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά.
Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ "το επόμενο καιρικό σύστημα θα περάσει σχεδόν από όλες τις περιοχές το Σάββατο δίνοντας και βροχές και καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα βόρεια ορεινά, αλλά και σε ορεινές περιοχές ακόμα και της Πελοποννήσου. Στην αρχή θα πνέουν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι, όταν θα περάσει, θα ακολουθήσουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Κυριακή θα είναι μια κρύα μέρα, η πιο κρύα έως τώρα του φθινοπώρου, θα είναι όμως μια εισαγωγή στο χειμώνα καθώς το κρύο θα διατηρηθεί".

Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα αρχίσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.