Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2016 και 7 χρόνια μετά, ο δράστης που είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον άτυχο άνδρα κατά λάθος, προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια.

Ένταση επικράτησε σήμερα στη δικαστική αίθουσα, με τον γιο του Δημήτρη Γραικού να ορμάει προς τον κατηγορούμενο.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, η ένταση ξεκίνησε από νωρίς μεταξύ του γιου του θύματος και του κατηγορούμενου, όταν ο πρώτος άρχισε να φωνάζει «τι την κοιτάς ρε @@;» προς τον κατηγορούμενο, την ώρα που η χήρα Γραικού κατέθετε στο βήμα.

Αστυνομικοί επενέβησαν και τον απομάκρυναν από την αίθουσα εσπευσμένα.

Η ένταση συνεχίστηκε, όταν ήρθε η ώρα να καταθέσει ο γιος του δολοφονημένου κτηνοτρόφου.

Τότε ο γιος του θύματος όρμηξε προς τον δολοφόνο του πατέρα του, φωνάζοντας «θα σε κανονίσω! Αφήστε με λίγο μαζί του».

Η αστυνομία επενέβη εγκαίρως και σε αυτήν την περίπτωση μεταφέροντας τον έξω από την αίθουσα.


Τι κατέθεσε η χήρα του Γραικού

Η Δέσποινα Τσακαλίδου, σύζυγος του Γραικού ερωτήθηκε από τους συνηγόρους του κατηγορουμένου για την υγεία του δολοφονημένου συζύγου της, απαντώντας πως «δεν είχε κανένα θέμα με την καρδιά του», ενώ για τα φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, τόνισε πως «δεν είχε κανένα θέμα στις προσωπικές μας στιγμές, δεν έπαιρνε κάποιο φάρμακο. Όπως κάποια πράγματα έλειπαν από το αυτοκίνητο του, μπορεί κάποια να τοποθετήθηκαν».

*Διαβάστε εδώ: Δημήτρης Γραικός: Εκδικάζεται σήμερα η έφεση του δολοφόνου του - "Ίσως υπάρχει συνεργός", λέει ο δικηγόρος της οικογένειας


«Είναι ένας άνθρωπος που για τα λεφτά τα κάνει όλα»

Ο Αρχιμήδης Γραικός που πλέον έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση της κτηνοτροφικής μονάδας, ερωτήθηκε από τους συνηγόρους του κατηγορουμένου για το τι έχει ακούσει για τον δράστη.

Ο ίδιος απαντώτας σε σχετική ερώτηση γιατί εάν ο δράστης ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα του δεν κρατούσε εργαλείο, απάντησε: «Ένας άνθρωπος 130 κιλών που έχει δηλώσει παλαιστής, γιατί να χρησιμοποιήσει εργαλείο;».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο δράστης είχε σχεδιάσει το έγκλημα πριν το διαπράξει: «Το ΕΚΑΒ σε δυο λεπτά θα ήταν εκεί, θα μπορούσε να πει ότι μάλωσαν και ότι ο πατέρας μου έπεσε κάτω. Αλλά, πίστευε ότι δε θα γλίτωνε από τον πατέρα μου για το χρέος που του όφειλε. Εκείνη τη μέρα το είχε προμελετήσει».

Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της κόρης του Δημήτρη Γραικού.


Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ' όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο.

Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «αγνώστων δραστών», αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου.

Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.