«Άδικα τα οριζόντια μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς.

Ζήτησε την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου και νέα διαβούλευση, ενώ προέβλεψε λουκέτα εάν τελικά ψηφιστεί.

«Η πάταξη της φοροδιαφυγής μπορεί να γίνει με ψηφιακά μέσα, τα οριζόντια μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου είναι άδικα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργος Καββαθάς.

Είπε πως ένας επαγγελματίας, ένας έμπορος, ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή ένας επιστήμονας μπορεί να κερδίζει λιγότερα και σημείωσε πως η κυβέρνηση με το σχέδιο βάζει ένα τεκμαρτό εισόδημα επί δικαίους και αδίκους και ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου και να γίνει διαβούλευση.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιώργου Καββαθά στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), κος Γιώργος Καββαθάς , μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Με αφορμή τις αντιρρήσεις τους για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ένα οριζόντιο μέτρο εξ ορισμού είναι άδικο διότι αν θέλουμε να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή έχουμε στα χέρια μας άλλα εργαλεία, ψηφιακά σήμερα, που μπορούμε να ελέγξουμε ανά πάσα στιγμή τα οικονομικά δεδομένα μιας επιχείρησης ή ενός αυτοαπασχολούμενου. Επίσης θα μπορούσαμε να δώσουμε κίνητρα στους καταναλωτές ώστε να υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να αναζητούν την απόδειξη.

Αυτό που κάνει η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει σε διαβούλευση είναι να βάζει ένα τεκμαρτό εισόδημα επί δικαίων και αδίκων. Εμείς ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο και όπως προβλέπεται στην ΕΕ πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου να υπάρχει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και να μην υπάρχει αιφνιδιασμός των επιχειρήσεων. Και έχει και ένα πρωτόγνωρο έρχεται αναδρομικά να ισχύσει από το 2023, κανένας φόρος δεν έχει ισχύσει αναδρομικά μέχρι σήμερα. Θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του ’23 με ένα νέο τρόπο αιφνιδιάζοντας τους πάντες ο οποίος θα ψηφιστεί τον Δεκέμβριο και θα φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων εμπόρους, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες οι οποίοι εκτός από το φόρο που θα προκύψει από το νέο τρόπο υπολογισμού του τεκμαρτού κέρδους θα έχουμε και επιπλέον επιβάρυνση 22% φορολόγηση διότι σε καμία περίπτωση δεν θα έχει τη δυνατότητα να μαζέψει μέσα στο επόμενο διάστημα των 20-25 ημερών το 30% του εισοδήματός του έστω και του τεκμαρτού, με πλαστικό χρήμα για να μην έχει την επιβάρυνση του 22%.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι στην περίπτωση που ισχύσει το φορολογικό νομοσχέδιο ως έχει θα κλείσουν πολλές επιχειρήσεις

Εννοείται ότι θα έρθουν λουκέτα.