Αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη έβαλαν τέλος στη δράση κυκλώματος απατεώνων που εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες.

Συγκεκριμένα σχηματίστηκαν δικογραφίες για έξι άτομα που χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να αποσπάσουν τους τραπεζικούς κωδικούς των θυμάτων τους. Στη συνέχεια, έβγαζαν χρήματα από τους λογαριασμούς τους.

Σε διάστημα ενός έτους, το κύκλωμα κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 33.000 ευρώ από τους πολίτες που εξαπάτησε.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

«Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως εξιχνίασαν τέσσερις περιπτώσεις απατών και απατών με υπολογιστή, που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2022-Μαΐου 2023.

Σχημάτισαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος έξι συνολικά ατόμων, τα οποία με ιδιαίτερα τεχνάσματα και μεθοδολογία, προσποιούμενα είτε τους πελάτες είτε τους αγοραστές κατάφεραν να αποσπάσουν από τέσσερις παθόντες το συνολικό χρηματικό ποσό των 33.110 ευρώ.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».