Παρ’ ολίγον θύματα απάτης της 45χρονης που έκανε έρανο για το δήθεν “άρρωστο” παιδί της, ήταν η επιχειρηματίας Δήμητρα Κατσαφάδου.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, η Δήμητρα Κατσαφάδου αποκάλυψε ότι επρόκειτο να δώσει στη 45χρονη 40.000 ευρώ.

 «Μου ζήτησε να δώσω 40.000 ευρώ. Ήμασταν έτοιμοι, όλη η εταιρεία, να τα δώσουμε, αλλά έχω πέσει και στο παρελθόν θύμα απάτης. Μου είπε πως τα στοιχεία του ιατρικού φακέλου υπάρχουν παντού και μπορούμε να τα βρούμε και πως πολλά μεγάλα ειδησεογραφικά site το έχουν αναδείξει. Μας πήρε τηλέφωνο και μίλησε μαζί της η επικεφαλής του τμήματος της εταιρίας. Ήταν και πολύ συγκινημένη. Και μας πήρε τηλέφωνο η δημοσιογράφος σας και μας είπε τι συμβαίνει. Είναι λυπηρό», είπε χαρακτηριστικά.


«Αυτήν την κοπέλα την είχα στη δουλειά μου 10 χρόνια. Της είχα τόση εμπιστοσύνη, την είχα σαν παιδί μου», είπε από την πλευρά του, στην εκπομπή, πρώην εργοδότης της. Ο ίδιος περιέγραψε πώς τους χρέωσε τόσο, ώστε ο γιος του να κινδυνεύει να μπει φυλακή.

 «Ο γιος μου ήταν κατηγορούμενος σε δύο υποθέσεις πλαστογραφίας στις οποίες φυσικά αθωώθηκε και καταδικάστηκε η Β… Μετά από πολύ καιρό, διαπιστώσαμε ότι με είχε μπλέξει σε διάφορες υποθέσεις με πλαστογραφίες, ψευδείς δηλώσεις, βεβαιώσεις. Δεν είχαμε εντοπίσει ακριβώς το μέγεθος όλης αυτής της απάτης».

Ο εργοδότης την είχε εξουσιοδοτήσει να του πληρώνει τις υποχρεώσεις τις δικές του και της εταιρίας. Εκείνη ισχυριζόταν ότι τις ολοκλήρωνε αλλά στην πραγματικότητα τα έβαζε στην τσέπη της. Έτσι εκείνος, έφτασε να οφείλει τεράστια ποσά, ακόμα και στην εφορία.

 «Εγώ επιβαρύνθηκα με ένα τεράστιο ποσό πρόστιμο και φυσικά με αυτά τα χρήματα τα οποία δεν είχαν πληρωθεί στον ΕΦΚΑ αλλά τα είχε κρατήσει αυτή. Δεν είχα βγει σε σύνταξη γιατί απλούστατα δεν μπορούσα να βγω αφού χρώσταγα».

Ακόμα κι όταν ο εργοδότης άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη σύνταξή του, εκείνη βρήκε τρόπο να τον καθησυχάσει.

 «Φυσικά δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση συνταξιοδότησης. Πέρασε ένας χρόνος, 2 – 3 χρόνια, κάποια στιγμή λέει στη γυναίκα μου ‘α, θα σας δώσουν τώρα σύνταξη’. Έβαζε στη γυναίκα μου σύνταξη 700 ευρώ και σε μένα έναντι σύνταξης 360. Αλλά αυτά τα χρήματα, μου τα έπαιρνε από αλλού δεκαπλάσια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η γυναίκα αυτή δεν έχει γιο “Διονύση”, αλλά Χρήστο και ότι σε εκείνον είχε ισχυριστεί ότι το παιδί της έπασχε από την καρδιά του. Ο άνθρωπος, μάλιστα, όχι μόνο την έφερε σε επαφή με τον καρδιοχειρουργό Καλαγκό που εγχείριζε δωρεάν παιδάκια, αλλά της έδωσε στο χέρι και λεφτά να τη διευκολύνει.

“Της έδωσα έναν φάκελο 2.000 ευρώ για να τη βοηθήσω. Δε μου τα ζήτησε. Από δική μου πρωτοβουλία της τα έδωσα. Και μετά, για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ερχόταν με πολύ μειωμένο ωράριο στην εργασία”.


Τους άρπαξε χιλιάδες ευρώ

Μια γυναίκα έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος της 45χρονης, καθώς φέρεται να άρπαξε από εκείνην πάνω από 70.000 ευρώ, ενώ από άλλη γυναίκα, η οποία έγινε και η νονά του παιδιού της, απέσπασε 73.000 ευρώ σε ένα μήνα.

Τέσσερα χρόνια τώρα αυτή η γυναίκα περιμένει να πάρει πίσω τα χρήματά της, με την 45χρονη να έχει επιστρέψει μόλις 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Live News”, η 45χρονη έχει συλληφθεί στο παρελθόν δύο φορές για πλαστογραφία, μια φορά τον Ιανουάριο του 2019 με τρεις πλαστές σφραγίδες βεβαίωσης εξουσιοδότησης και μια δεύτερη τον Μάιο του ίδιου χρόνου, όταν, με πλαστά έγγραφα, πήγε να πάρει δάνειο 10.000 ευρώ από τράπεζα.