Γερανός έχει φτάσει από νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για να ανυψώσει το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», προκειμένου το πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού να πάψει να φθείρεται από τα ορμητικά κύματα που δημιουργούν οι ισχυροί άνεμοι. Οι προσκρούσεις που προκλήθηκαν από τα σφοδρά κύματα προκάλεσαν μία μεγάλη σχισμή στην πρύμνη του πλοίου.

Το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z», που έχει καταφτάσει από χθες προληπτικά πλάι στο «Βέλος», βρίσκεται ακόμη στο σημείο ενώ στην προσπάθεια για την ανύψωση του πλοίου συμμετέχει και ένας δύτης, ο οποίος βούτηξε στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού για να τοποθετήσει τον γερανό στο πολεμικό πλοίο.



Σημειώνεται ότι από τις πρόσκρουσεις μικροφθορές υπέστη και το ξύλινο ντεκ στη νέα παραλία.

Ο γερανός επανατοποθέτηση τις προστατευτικές μπάλες ανάμεσα από το πλοίο και το ντεκ, προκειμένου να μη συνεχιστούν τα χτυπήματα του αγκυροβολημένου πλοίου σε αυτό.

Παράλληλα, ο γερανός αφαίρεσε κομμάτι της πρύμνης του πλοίου που εφθάρη και αποκολλήθηκε από το χθεσινό χτύπημα επάνω στο τσιμεντένιο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας, με αποτέλεσμα ένα τεράστιο ρήγμα.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση - «διάσωσης» του πλοίου

6032746
6032748
6032750
6032754
6032755
6032758