Οργισμένη είναι η μητέρα του πολίστα Αδαμάντιου Μαντή με την απόφαση για την ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό που σκότωσε τον γιό της.

Η δίκη ολοκληρώθηκε για την υπόθεση του νεαρού πολίστα Αδαμάντιου Μαντή, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν από τέσσερα χρόνια. «Δεν πήραν καν το δίπλωμα του οδηγού που τον σκότωσε στο τροχαίο», δήλωσε οργισμένη η μητέρα του, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του κατηγορούμενου.

Έξι ώρες κράτησε η δίκη για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή στον 21χρονο πολίστα Αδαμάντιο Μαντή τον Νοέμβριο του 2019. Η δίκη ολοκληρώθηκε μετά από πολλές αναβολές και μεγάλη ψυχική κούραση για τη μητέρα του, που επί τέσσερα χρόνια περίμενε την τιμωρία του κατηγορούμενου οδηγού.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό είναι 30 μήνες με αναστολή. Αν και αισθάνεται δικαιωμένη, αφού κατάφερε μετά από μεγάλο αγώνα να αποδείξει πως ο οδηγός του οχήματος που χτύπησε τον γιο της είναι ένοχος, η μητέρα του θύματος δήλωσε βαθιά   απογοήτευση για την ποινή.

Ξεσπά η μητέρα του πολίστα

 «Βγήκε στο φως, αυτό που φωνάζω, ότι δολοφόνος οδηγός του γιου μου πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα και δεν κοιτούσε μπροστά. Το ομολόγησε και ο ίδιος μπροστά στο δικαστήριο, ότι επέλεξε να σώσει το δικό του τομάρι και να πέσει αφρενάριστος πάνω στα παιδιά», δήλωσε και πρόσθεσε σχολιάζοντας την ποινή που του επεβλήθη:

«Ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι με δική του απόφαση έπεσε πάνω σε ένα σταματημένο με αλαρμ αυτοκίνητο, πήρε ποινή 30 μήνες με αναστολή, χωρίς να του πάρουν το δίπλωμα. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, να ζει τη ζωή του, ενώ εμένα έστειλε το παιδί μου δύο μέτρα κάτω από το χώμα. Κατέστρεψε τη ζωή μου και της κόρης μου», δήλωσε στον Σκάι.

Στη συνέχεια, σχολίασε τους ισχυρισμούς του οδηγού στη δίκη, ο οποίος, όπως αναφέρει η μητέρα του αδικοχαμένου πολίστα, δε ζήτησε ποτέ συγγνώμη: «Πρέπει να πούμε ότι ο κύριος είναι οδοντίατρος, 57 ετών αυτή τη στιγμή και πατέρας ενός παιδιού. Όταν τον ρώτησαν μετά από τέσσερα χρόνια, σκεπτόμενος αυτό που έχεις κάνει τι θα έκανες, με απόλυτη κυνικότητα, χωρίς να ζητήσει συγγνώμη, είπε έπρεπε να πάω από άλλο δρόμο».

Στις 3 Νοεμβρίου 2019, ο Αδαμάντιος Μαντής σκοτώθηκε σε τροχαίο στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του σταδίου Καραϊσκάκη.

Ήταν συνοδηγός στο αμάξι κάποιου φίλου του. Κατέβηκε από το όχημα, όταν ο φίλος του σταμάτησε στην αριστερή λωρίδα, μετά τον ήχο που άκουσαν στη μηχανή. Τότε ο πολίστας, ο οποίος ήταν στο πεζοδρόμιο από την αριστερή πλευρά του οχήματος, χτυπήθηκε άσχημα στο κεφάλι από διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο με μεγάλη ταχύτητα χτύπησε το σταματημένο αυτοκίνητο.

Ο 21χρονος πολίστας πέθανε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου διακομίστηκε. Ο θάνατός του προήλθε από τραυματισμό στο κεφάλι.

Κηδεύτηκε στις 5 Νοεμβρίου, στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία πολύ κόσμου. Επιθυμία της οικογένειάς του Αδαμάντιου, ήταν όλοι οι πρώην φίλοι του άτυχου πολίστα να φορέσουν άσπρα, την ημέρα της κηδείας.