Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος, μια ψυχρή εισβολή θα ρίξει κατακόρυφα τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, με κύριο χαρακτηριστικό τους πολύ δυνατούς βοριάδες.

Ειδικότερα, μιλώντας στο MEGA, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σημείωσε ότι η κακοκαιρία θα κάνει αισθητή την παρουσία της από τα ξημερώματα του Σαββάτου και θα κατευθυνθεί από τον βορρά προς τον νότο.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, ενώ την Κυριακή θα υπάρχει παγωνιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μεγάλη προσοχή απαιτείται στα πελάγη με τους ανέμους να πνέουν από βόρεια κατεύθυνση φτάνοντας τα 10 Μποφόρ! 

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Τσατραφύλλιας: "Καταφτάνει" κρύο στην Αθήνα - Στους 7 βαθμούς η θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής

Στην Αθήνα, το κρύο θα είναι έντονο, καθώς την Κυριακή ο υδράργυρος θα φτάσει στους 6-7 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη στους 3-4!

Χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά της χώρας αλλά και στις κορυφογραμμές της Πάρνηθας, με τον καιρό να βελτιώνεται ωστόσο από το απόγευμα της Κυριακής, επανερχόμενος στις καλές θερμοκρασίες.

Τα προγνωστικά μοντέλα, ωστόσο, δείχνουν μια νέα αστάθεια προς τα μέσα της νέας εβδομάδας με βροχές και καταιγίδες.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 16-11-2023, βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια - βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 Μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.