Βίντεο-ντοκουμέντο απαθανάτισε τη δράση της συμμορίας, που προσπαθούν να προσεγγίσουν σκάφος στη μαρίνα Ελευσίνας, με σκοπό να το διαρρήξουν. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ελευσίνα: Καρέ-καρέ η δράση των διαρρηκτών στη μαρίνα


Τραβάνε το σκοινί για να το φέρουν πιο κοντά και τότε πηδάνε πάνω σε αυτό. Εντοπίζουν την πρώτη κάμερα ασφαλείας. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που διαχειρίζεται τα σκάφη περιγράφει τις εικόνες που αντίκρισε μόλις άνοιξε το καταγραφικό υλικό της κάμερας. «Έχουνε πιάσει όλα τα σκάφη και έχουν μπει σε ένα-ένα στα σκάφη μέσα, σε κάποια μπήκανε, σε κάποια δεν μπήκανε. Την ώρα που πηδήξανε στο σκάφος προσγειωθήκανε μπροστά στην κάμερα και βλέποντας την κάμερα χαμογελάγανε κιόλας, είχανε μία ευχαρίστηση στο πρόσωπό τους», δήλωσε.

Βρίσκονται στην πρύμη του σκάφους οι τρεις από τους τέσσερις, με τον τέταρτο να παραφυλάει στο λιμάνι. Ψάχνουν τρόπο να μπουν μέσα. Οι κάμερες ασφαλείας καταγράφουν και τις συνομιλίες τους. Καλύπτουν για λίγο την κάμερα, αλλά δεν πτοούνται. Εξακολουθούν να προσπαθούν να μπουν μέσα στο σκάφος.



«Σπάσανε τα πατώματα, σπάσανε τις οροφές, να φανταστείς ότι στις δύο καμπίνες μπροστά κατεβάσανε όλες τις οροφές κάτω, τις σπάσανε. Δεν ξέρω τι θέλανε να βρούνε», ανέφερε το θύμα διάρρηξης.

Καταφέρνουν να μπουν σε ένα από τα σκάφη και φαίνεται να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι για αρκετή ώρα. «Εδώ στο δικό μας επειδή το βρήκαν πιο ενδιαφέρον κάτσανε περίπου δύο ώρες μέσα μπαίνοντας, βγαίνοντας, αρπάζοντας, κουβαλώντας πράγματα, ένας χαμός».

Όλο το εσωτερικό του σκάφους είναι βομβαρδισμένο. Έχουν ανοίξει ντουλάπες, συρτάρια… έχουν ξεριζώσει τα ντουλάπια. Είναι όλα πεταμένα κάτω.

«Μπήκα μέσα και είδα το σκάφος διαλυμένο. Έχει εννιά τηλεοράσεις, έχει ένα ηχοσύστημα, έχει κάτι δορυφορικά συστήματα για τις τηλεοράσεις, έχει μηχανήματα πανάκριβα», δήλωσε το θύμα διάρρηξης.

Η ζημιά που προκάλεσαν στα σκάφη παραμένει ακόμα ανυπολόγιστη. Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κάνει ακόμα τον απολογισμό, με τις Αρχές να εξετάζουν το βιντεοληπτικό υλικό όσο τα πρόσωπά τους φαίνονται πεντακάθαρα.

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και είπε ότι ευελπιστεί ότι σύντομα θα συλληφθούν οι δράστες κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τις Αρχές.