Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της παράνομης εκτέλεσης πυροβολισμού εξουδετέρωσης οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Θηβών ο 41χρονος αστυνομικός το πρωί της Πέμπτης, ο οποίος θα απολογηθεί για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, όπως φαίνεται και στο παρακάτω απολογητικό υπόμνημα, υποστήριξε ότι το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε, καθώς ο νεαρός επιχείρησε να του το αρπάξει, έπειτα από την καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας. 

Διαβάστε ακόμα: Βοιωτία: Βρέθηκε πυρίτιδα στο χέρι του 17χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικό

Παράλληλα, ο 41χρονος αστυνομικός ζητάει να αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ.

Βοιωτία: Το απολογητικό υπόμνημα του αστυνομικού - Δείτε αποσπάσματα

«Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις, ούτως ώστε το σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται η πίσω από την μπροστινή πόρτα και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα: "Αστυνομία, Κατέβα κάτω". Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου.

Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός - σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο, βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου, μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκρότησει, γιατί αυτή η εκκίνηση προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ πότε να την πατήσω. Γι’ αυτό άλλωστε όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο η ανθρώπινη αντίδρασή μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση "τι έκανες, ρε φίλε;". Δυστυχώς το όλο συμβάν οφείλεται σε μία τραγική συγκυρία, αφού εάν η κάννη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο εκεί το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον  είχαμε κοντά μας», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός.