Μία απίστευτη ιστορία αναβίωσε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε μία 20χρονη -σήμερα- κοπέλα, η οποία πριν από δύο χρόνια μαζί με μία μικρότερης ηλικίας φίλη της είχαν κάψει ολοσχερώς το σπίτι νεαρής γυναίκας στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, την ώρα μάλιστα που η οικογένειά της κοιμόταν. Κίνητρο των δύο νεαρών γυναικών ήταν η ερωτική εκδίκηση. Στη δράστιδα δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια κάθειρξη, ενώ στο δικαστήριο ανηλίκων παραπέμφθηκε να δικαστεί και η επίσης ανήλικη τότε φίλη της.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 6ης Ιουλίου του 2021. Οι κατηγορούμενες μαζί με το θύμα και την υπόλοιπη παρέα τους είχαν καταναλώσει ποσότητες αλκοόλ κατά την κοινή βραδινή έξοδό τους. Κάποια στιγμή, οι κοπέλες παρεξηγήθηκαν, όταν κατάλαβαν ότι ο σύντροφος της 17χρονης (τότε) έδειξε ερωτικό ενδιαφέρον για το θύμα, με τους δυο τους να φεύγουν μαζί και να καταλήγουν στο σπίτι του. Οι νεαρές φίλες πήγαν στο σπίτι της κοπέλας και όταν χτύπησαν την πόρτα και δεν τους άνοιξε κανείς, προμηθεύτηκαν από κοντινό κατάστημα δύο μπουκάλια καθαρό οινόπνευμα. Αυτό που δεν υπολόγισαν ήταν ότι όλες οι κινήσεις τους είχαν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας της επιχείρησης.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο σπίτι κι έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα αυτό να καεί ολοσχερώς μέχρι να φτάσουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ άμεσα κινδύνεψαν η θεία του θύματος και η ανήλικη αδελφή της, εννέα μόλις ετών.
«Άρπαξα την ανιψιά μου και προσπάθησα να βγω στο μπαλκόνι, όμως, δεν έβλεπα τίποτα από τον καπνό. Δεν μπορούσαμε να βγούμε από την κεντρική είσοδο, γιατί υπήρχαν φλόγες και δεν βλέπαμε τίποτα. Ο πρώτος όροφος καιγόταν. Ένας γείτονας φώναζε “φωτιά”. Καταφέραμε και βγήκαμε από πίσω, πηδήξαμε από το μπαλκόνι και καταλήξαμε στο δρόμο για να γλιτώσουμε» είπε η γυναίκα.

Το θύμα, που σήμερα είναι είκοσι ετών, ανέφερε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο πως τη στιγμή που καιγόταν το σπίτι της, εκείνη κοιμόταν στο σπίτι του νεαρού. Όπως είπε, «η διανυκτέρευσή μου εκεί έγινε επειδή ήμουν μεθυσμένη και με πήρε ο ύπνος στο σπίτι του. Δεν μου είχαν πει ότι στην παραλία με κοιτούσε. Εγώ πήγα εκεί και σε μισή ώρα κοιμήθηκα, δεν κάναμε τίποτα άλλο. Όταν ξύπνησα, βρήκα μηνύματα στο κινητό μου. “Μην κάνεις το λάθος και βγεις έξω” έλεγε το ένα και θυμάμαι ότι μου έστελναν κάτι κατεβατά προσβλητικά. “Θα σου σπάσω το σπίτι, ό,τι έχεις και δεν έχεις”, έγραφαν».

Η κατηγορούμενη στην απολογία της παραδέχτηκε την εμπλοκή της στον εμπρησμό, όμως, ισχυρίστηκε ότι το μόνο που έκανε ήταν να συνοδεύσει τη 17χρονη στο μίνι μάρκετ και να της δώσει τον αναπτήρα, αλλά για να ανάψει τσιγάρο και όχι για να κάψει το σπίτι. «Η απόσταση από το σπίτι ήταν περίπου 500-600 μέτρα. Δεν μου μιλούσε στο δρόμο, ήταν σαν να μην υπήρχα. Ήταν χάλια από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ» είπε και πρόσθεσε: «Φώναζα, την παρακαλούσα, τη ρώτησα “γιατί πηδάς τα κάγκελα” και μου απάντησε “θα δεις τι θα κάνω”. Ανέβηκε στα κεραμίδια και μπήκε μέσα, κρατούσε δύο μπουκάλια οινόπνευμα. Εγώ έμεινα κάτω και φώναζα. Μόλις βγήκαμε από το μίνι μάρκετ μού ζήτησε αναπτήρα για να κάνει τσιγάρο και τον κράτησε. “Τώρα θα της το κάψω”, μου είπε και μπήκε μέσα. Εγώ φώναζα “μην κάνεις τίποτα, κατέβα κάτω”. Είχα πιει αλκοόλ, είχα κάνει κόκα, δεν καταλάβαινα» ισχυρίστηκε και πρόσθεσε: «Ήταν ξεκάθαρα για ερωτική ζήλια, εγώ δεν είχα σχέση».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime