Και νέα επεισόδια στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο με ομάδα Ρομά να πετάει μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε συγκέντρωση για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από πυροβολισμό αστυνομικού. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο συλλήψεις για τα επεισόδια από Ρομά στον Ασπρόπυργο με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου μετά απο καταδίωξη στη Βοιωτία.

Κλειστή παρέμεινε ως τις 2.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης η λεωφόρος ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω έως την οδό Αγίου Γεωργίου, καθώς και εκεί σημειώθηκαν και νωρίτερα επεισόδια από ομάδες Ρομά που άναψαν φωτιές και πέταξαν αντικείμενα στην αστυνομία. Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 5 προσαγωγές.


Επιθέσεις με πέτρες σημειώθηκαν εναντίον αστυνομικών και στην συμβολή των οδών Λιοσίων και Μόρνου στο Μενίδι, ενώ νωρίτερα είχε κλείσει προσωρινά και η λεωφόρος Μεσογείων εξαιτίας φωτιών που άναψαν Ρομά.

Επεισόδια και προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη σε τουλάχιστον εννιά προσαγωγές προχώρησαν αστυνομικές δυνάμεις για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σε αστυνομικές δυνάμεις από κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον 17χρονο Ρομά. Τα άτομα εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση και κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 21:15, ομάδα κουκουλοφόρων που νωρίτερα συμμετείχε στην πορεία για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού, μετά το τέλος της πορείας εισήλθε στο campus και επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών με πέτρες και πυρσούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.

Διαμαρτυρία στον κόμβο Χαλκηδόνας για τον θάνατο του 17χρονου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο Χαλκηδόνας πραγματοποίησαν, γύρω στις 9 το βράδυ, νεαρά άτομα για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία.

Οι νεαροί Ρομά έστησαν οδοφράγματα με λάστιχα τα οποία και έκαψαν. Ο κόμβος παραμένει κλειστός και στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί που εκτρέπουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.