Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά. Μάλιστα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό τον επόμενων ημερών, το τσουχτερό κρύο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού.

Ο ανοιξιάτικος καιρός που απολαμβάνουμε μέχρι τώρα φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν σε λίγες ώρες, καθώς ένα κύμα κακοκαιρίας θα ρίξει τη θερμοκρασία κατακόρυφα.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η θερμοκρασία του καιρού θα παρουσιάσει θεαματική πτώση, με τον υδράργυρο να φτάνει την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας στους 14 βαθμούς! 

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία: "Θα σπάσει ο αεροχείμαρρος" - Τι θα συμβεί

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, θα πέσουν χιόνια και στην Αττική σε χαμηλό υψόμετρο, σε Πάρνηθα και Πεντέλη.

Αυτό το ψυχρό κύμα δεν θα διαρκέσει για πολύ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα η θερμοκρασία θα επανέλθει πάνω από τους 20 βαθμούς, χαρίζοντάς μας πιο «γλυκό» καιρό.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16-11-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα δυτικά τις πρωινές ώρες και στα κεντρικά ηπειρωτικά από το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι περιορισμένη κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 Μποφόρ. Στα νότια πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια όπου δεν θα ξεπεράσει τους 17 με 18 βαθμούς, ενώ θα φτάσει στα νησιά του νότιου και ανατολικού Αιγαίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-11-2023

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-11-2023

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Από το μεσημέρι και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19-11-2023

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και τα βόρεια από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και δεν θα ξεπεράσει στη βόρεια Ελλάδα τους 14 με 15 και στη νότια χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.