Η βόλτα με τον πατέρα του στον Ελαιώνα, στις 21 Οκτωβρίου, ήταν η τελευταία φορά που κάποιος από τους δύο γονείς του είδε τον 27χρονο Θάνο Χαρικιόπουλο. Τότε, δίχως γνωστή αιτία, ο 27χρονος έδωσε την τσάντα και το κινητό στον πατέρα του, του είπε ότι τον αγαπάει και έτρεξε προς άγνωστη κατεύθυνση. Στην αρχή φαίνεται ότι κατηγορήθηκε για κλοπή και αυτός φέρεται να ήταν ο λόγος που εξαφανίστηκε, αλλά καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έγινε. 

Με 25 μέρες να έχουν παρέλθει από την εξαφάνιση και τον νέο άνδρα να μην έχει δώσει ίχνη ζωής, η μητέρα του 27χρονου Θάνου Χαρικιόπουλου βγήκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και έκανε δεύτερη έκκληση προς τον γιο της να επιστρέψει στο σπίτι του. Η ίδια, στη συγκεκριμένη έκκληση, ήταν φανερό ότι τελούσε υπό συναισθηματική φόρτιση. 

Η μητέρα του Θάνου έκανε μία σπαρακτική έκκληση προς τον γιο της αλλά και σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνισή του. «Θανούλη μου, εάν με ακούς... Σε παρακαλώ πάρα πολύ, αγάπη μου, γύρνα πίσω στη μανούλα... Ξέρεις πως θα σε φροντίσω, μόνο στο σπίτι σου είσαι ασφαλής... Να γίνεις δυνατός... Όλοι μας σε αγαπάμε πολύ και ανησυχούμε... Σαν το σπίτι σου, παιδί μου, πουθενά. Κανείς δεν θα σε φροντίσει σαν τη μαμά σου πουθενά, ψυχή μου... Εγώ θα είμαι δυνατή, θα το αντέξω κι αυτό, για να σε στηρίξω. Όποιος έχει κάποια πληροφορία ας επικοινωνήσει μαζί μου», δήλωσε η μητέρα του Θάνου με τρεμάμενη φωνή.



Εξαφάνιση στον Ελαιώνα: "Ο γιος μου νόμιζε ότι τον καταδιώκουν" 

O 27χρονος ήταν σε λεπτή ψυχολογική κατάσταση το τελευταίο διάστημα, όπως τόνισε στην εκπομπή η μητέρα του, καθώς διαπληκτίστηκε εντόνως στη δουλειά του και έπειτα επέστρεψε στην Αθήνα με το μηχανάκι του, έτσι βρέθηκε στον Ελαιώνα. Αυτό, όπως ισχυρίστηκε στην εκπομπή η μάνα του, του δημιούργησε σύνδρομο καταδίωξης. 



«Ο Θάνος είχε έναν διαπληκτισμό στη Θεσσαλονίκη, όπου δούλευε. Αυτό στο μυαλό του έγινε τεράστιο, νόμιζε ότι τον καταδιώκουν. Το τελευταίο διάστημα είχε δυσκολίες συναισθηματικές, προσπαθούσε να το διαχειριστεί», δήλωσε η μητέρα για το συμβάν που προηγήθηκε της εξαφάνισής του.