Συναισθηματικά φορτισμένη, κατηγορηματική πως δεν πείραξε ποτέ την κόρη της Τζωρτζίνα και βέβαιη πως εάν κάποιος είχε πειράξει το παιδί της εμφανίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο πρώτο μέρος της απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η κατηγορούμενη θα συνεχίσει την απολογία της την προσεχή Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.


Ρούλα Πισπιρίγκου: "Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά"

«Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και τρίχα από την κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας… δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζίνα μου», είπε συναισθηματικά φορτισμένη η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Διαβάστε ακόμα: Δίκη Πισπιρίγκου: Να απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας

«Τη μέρα που γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ορκίστηκα να είμαι πάντα δίπλα της»

Στη συνέχεια, άρχισε να περιγράφει τι συνέβη από τη στιγμή της γέννησης της πρωτότοκης κόρης της. «Γεννήθηκε 31-10-13. Η εγκυμοσύνη ήταν ομαλή. Γεννήθηκε με καισαρική τομή γιατί υπήρξε κάποια επιπλοκή τις τελευταίες ώρες. Βγήκε εκτάκτως το απόγευμα στις 7.20», είπε η κατηγορούμενη και συνέχισε: «Η Τζωρτζίνα όταν την πήρα ήμουν η τελευταία που την είδα γιατί ήμουν σε μέθη. Ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη, πώς να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα τής υποσχέθηκα και της ορκίστηκα θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είμαι εκεί για εκείνη.

Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι Μετασλούδα από την πεταλούδα».

«Δεν ήταν το παιδί που μπορούσε να χειριστεί κάποιος, να πέσει στην αντίληψη της το παραμικρό και να μη το πει σε κάποιον τρίτο» ανέφερε συγκεκριμένα η κατηγορούμενη στην απολογία της. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μάλιστα ήταν κάθετη πως η Τζωρτζίνα: «Αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσει! Άκουσα για φοβισμένο παιδί που δε μιλούσε! Ακούς πράγματα τα οποία δε στέκουν με τίποτα. Κι εκείνη την ώρα μέσα σου παλεύεις να μιλήσεις και να μη μπορείς! Αυτή την ώρα την περίμενα πως και πως! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!».

«Η Τζωρτζινα ένιωσε την απώλεια των δυο μικρότερων αδελφών της αλλά δεν εκφράστηκε ποτέ»

«Της είχα ανακοινώσει την 4η εγκυμοσύνη. Η αντίδραση της ήταν η πιο δυνατή αγκαλιά του κόσμου. Δεν της είχα πει κάτι για το μπαμπά της. Δυστυχώς, θα τα πω γιατί πρέπει να τα πω. Προσπαθούσα να προστατεύω τα παιδιά από τα προσωπικά μας, αλλά δεν είχαμε μεζονέτα. Δίπλα ήμασταν και δυστυχώς και κακώς άκουγαν. Η Τζωρτζινα δεν εκφράστηκε ποτέ γι’ αυτά. Μας είχε κινήσει την περιέργεια και είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Η Τζωρτζινα ένιωσε την απώλεια των δυο μικρότερων αδελφών της αλλά δεν εκφράστηκε ποτέ. Αυτό μας προβλημάτισε και είχαμε ρωτήσει την ψυχολόγο. Μας συμβούλευσε να μην την πάρουμε στην τελετή μήπως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Όταν αντικρίσαμε τη Μαλένα της μιλούσε και της έλεγε αυτό είναι το σπιτάκι της Μαλένας. Θα σε βλέπω στον ουρανό της είπε», πρόσθεσε.


«Μόνο τα μάτια της να μπορούσε να έχει ανοιχτά για μένα ήταν όλη μου η ζωή»

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι έβγαλε τα μαύρα επειδή το ζήτησε η Τζωρτζίνα και ανάφερε: «Κάποια στιγμή μου είπε ''βγάλε αυτά τα μαύρα, δε μπορώ να σε βλέπω, εγώ κι ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί. Γίνε κι εσύ''. Λίγο αργότερα ξέσπασε λέγοντας: «Και αγανάκτηση έχω, και θυμό έχω, και δε μπορώ να εξηγήσω, και Θεούς και Δαίμονες έχω, και απαντήσει δεν παίρνω και κατηγορούμαι κιόλας! Και τετραπληγικό που έγινε το παιδί μου, εγώ το ήθελα. Δε μπορώ να διανοηθώ γονιός να απαρνηθεί το παιδί του. Μόνο τα μάτια της να μπορούσε να έχει ανοιχτά για μένα ήταν όλη μου η ζωή».

Νωρίτερα, συναισθηματικά φορτισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου περιέγραψε την Τζωρτζίνα ως ένα παιδί δεν ήταν φοβισμένο αλλά ως παιδί που είχε όλες τις χάρες. «Αυτό που άκουσα ότι το παιδί ήταν φοβισμένο και πήγαινε στο γραφείο του διευθυντή να βρει παρηγοριά δεν ισχύει. Η Τζωρτζίνα μιλούσε παρά πολύ. Συζητούσε τα πάντα. Με τη γιαγιά, με τις φίλες της, ήταν πολυλογού. Αυτό το παιδί είχε τις χάρες όλες. Η εντύπωση που ήθελαν να δώσουν για το παιδί μου είναι εντελώς λανθασμένη. Η Τζωρτζίνα ήταν καλή μαθήτρια. Μαζί διαβάζαμε» είπε η κατηγορούμενη. Μάλιστα πρόσθεσε για τη Τζωρτζίνα ότι ήταν ένα κοινωνικό κοριτσάκι που του άρεσε να παίζει κυρίως με «αγορίστικα» παιχνίδια και λάτρευε τις εξωτερικές δραστηριότητες.