Η Κιβωτός του Κόσμου και ο πατήρ Αντώνιος βρίσκονται επί... νομικού ποδός έπειτα από τις δύο καταγγελίες εις βάρος τους, από ένα 19χρονο και ένα 15χρονο, ωστόσο ο δεύτερος φέρεται να αλλάζει τα δεδομένα, καθώς παρουσιάστηκαν ιδιόχειρες επιστολές του προς τους δικηγόρους του κατηγορουμένου, στις οποίες διαψεύδει όλες τις καταγγελίες που έκανε και ζητά συγγνώμη από τον πατέρα Αντώνιο. 

Θα γίνουν, εφόσον υφίστανται, αντικείμενο έρευνας, καθώς, από το περιβάλλον του παιδιού, η μητέρα του διαψεύδει την ύπαρξη αυτών των επιστολών, κάνοντας λόγο για πλαστογραφία. 



Σε μια επιστολή, ο 15χρονος φέρεται να έδειξε εκείνον που τον παρότρυνε να καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο. «Ο πάτερ ποτέ δεν με έχει πειράξει και μου έχει φερθεί σαν πατέρας μου και θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο συγγνώμη ... έπεσα σε παγίδα του γ***** διότι μου έταξε ότι θα πάρω λεφτά, και πάλι χίλια συγγνώμη πάτερ Αντώνιε» ανέφερε ο 15χρονος σύμφωνα με δημοσίευμα του thenewspaper.gr.

Κιβωτός του Κόσμου: Βίντεο δείχνει το 15χρονο να ζητά συγγνώμη


Στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται ότι στο συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του πατρός Αντωνίου, περιλαμβάνεται και ένα βίντεο που δείχνει τον 15χρονο να ζητά και προφορικά συγγνώμη απο τον ιδρυτή της Κιβωτού. Το Star έδειξε το φερόμενο ως βίντεο-ντοκουμέντο.



«Ζητάω χίλια συγγνώμη από τον πάτερ Αντώνιο επειδή δεν μου έκανε τίποτα και όλα αυτά που είπα και έκανα ήταν ένα μεγάλο ψέμα και με έβαλε ο ... να τα πω», αναφέρει ο 15χρονος όπως ακούγεται στο βίντεο ντοκουμέντο.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι γεννιούνται ερωτήματα για το βίντεο, με μείζον, για ποιο λόγο άργησε να έρθει στη δημοσιότητα. Επιπλέον, η ρεπόρτερ αναρωτιέται: Πότε τραβήχτηκε: πριν ή μετά την κατάθεση του ανηλίκου; Πότε παραδόθηκε στην πλευρά του πατέρα Αντωνίου και γιατί βγαίνει τώρα στο φως;


Κιβωτός του Κόσμου: «Είναι πλαστογραφία, δεν παίρνουμε πίσω την καταγγελία»

«Επιστολή μετάνοιας» φέρεται να παρέδωσε στους νομικούς του πατέρα Αντωνίου σύμφωνα με το δημοσίευμα και η μητέρα του 15χρονου. Η ιδια ωστόσο, μιλώντας στο Star το διαψεύδει.

Μητέρα 15χρονου: Όλα είναι ψέματα.

Σταματιάδου: Έχετε στείλει επιστολές; Ναι ή όχι;

Μητέρα 15χρονου: Όχι. Eίναι πλαστογραφία. 

Σταματιάδου: Εξακολουθείτε να ισχυρίζεστε ότι ο πατέρας Αντώνιος ασέλγησε στο παιδί σας;

Μητέρα 15χρονου: Ναι, εννοείται.



Πατέρας Αντώνιος: «Η αλήθεια θα λάμψει»



Ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος αναμένει την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου για το αν θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη για την ασέλγεια σε βάρος των δύο αγοριών, εκτιμά ότι η αλήθεια θα λάμψει.

«Η αλήθεια θα λάμψει και θα φανεί ο ιθύνων νους πίσω από αυτή την υπόθεση που είναι απολυμένη γυναίκα από το 2018 από την Κιβωτό του Κόσμου. Αναμένουμε σύντομα και την αλλαγή στάσης από τον 19χρονο, πρώην στενό συνεργάτη μας που παρασύρθηκε και αυτός», ανέφερε.