Σαφείς απαντήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του 17χρονου Ρομά, στο Λεοντάρι Βοιωτίας, έπειτα από αστυνομική καταδίωξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 11/11, αναμένεται να δώσει το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Κι αυτό γιατί από την έκθεση του ιατροδικαστή θα προκύψει εάν είναι συμβατός ο ισχυρισμός του αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ πως το νεαρό θύμα επιχείρησε να του αρπάξει το όπλο, με αποτέλεσμα να τον πλήξει θανάσιμα μια σφαίρα, χωρίς όμως να πυροβολήσει ο ίδιος.

*Διαβάστε εδώ: Βοιωτία: Για 20 χλμ. καταδίωκε η Αστυνομία τον 17χρονο Ρομά - Ξεσπά η οικογένεια του ανήλικου


Σημαντικό ρόλο θα παίξει η βαλλιστική εξέταση

Σημαντική θεωρείται και η βαλλιστική εξέταση. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι δυο πλευρές, δηλαδή αυτή του αστυνομικού και αυτή της οικογένειας του θύματος -συγκεκριμένα του επίσης ανήλικου αδερφού του που ήταν συνοδηγός στο σκούρο όχημα με τα φιμέ τζάμια-, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Από την πρώτη στιγμή ο συλληφθείς ένστολος, πατέρας τριών παιδιών, ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του πως επειδή δεν είχε καθόλου εικόνα για το ποιοι είναι μέσα στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο, όταν αυτό προσέκρουσε σε άλλο σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε, πλησίασε και επιχείρησε από την πόρτα του οδηγού να δει ποιοι επιβαίνουν σε αυτό.


Αστυνομικός: Ο 17χρονος Ρομά προσπάθησε να αρπάξει το όπλο του αστυνομικού

Τότε ήταν που, σύμφωνα με τον ίδιο, ο 17χρονος οδηγός προσπάθησε να του πάρει το όπλο και τελικά τραυματίστηκε θανάσιμα στο αριστερό άνω άκρο και στον τράχηλο.

Ωστόσο, ο αδερφός του θύματος κάνει λόγο για εν ψυχρώ πυροβολισμό, τονίζει πως ο αδερφός του δεν αντιστάθηκε και ζητεί δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως ο αστυνομικός από την αρχή πλησίασε το όχημα με νεύρα, χτύπησε επανειλημμένα το παράθυρο με το όπλο του και τελικά έφτασε στο σημείο να κλοτσήσει το θύμα, να τον τραβήξει και στη συνέχεια να τον πυροβολήσει.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και ένορκη διοικητική εξέταση, ενώ ο αστυνομικός που παραμένει κρατούμενος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.