Μία ακόμη απόπειρα ληστείας σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με δράστη έναν ανήλικο 15χρονο, ο οποίος εισήλθε σε ένα κατάστημα ψιλικών, ενώ είχε καλυμμένα χαρακτηριστικά με full face μάσκα, επιχείρησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το ταμείο κρατώντας μαχαίρι.

Τον ανήλικο απέτρεψε ο σύζυγος της ιδιοκτήτριας που βρισκόταν στον χώρο. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και θα αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος άλλων οκτώ ατόμων για υποθέσεις ληστειών και κλοπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου εξιχνίασαν υποθέσεις ληστειών και κλοπών από τις περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Για τις υποθέσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ (8) ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, ηλικίας από 15 έως 64 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας και κλοπής (τετελεσμένες και σε απόπειρα).

Αναλυτικά, κατά το χρονικό διάστημα από 25-05-2021 έως 03-03-2023:

46χρονη ημεδαπή, εισήλθε σε κατάστημα μίνι μάρκετ και αφαίρεσε προϊόντα αξίας 200 ευρώ.

17χρονος ημεδαπός, έθραυσε φινιστρίνι οπίσθιας πόρτα Ι.Χ. οχήματος και αφαίρεσε από το εσωτερικό του μέρη του οχήματος.

17χρονος αλλοδαπός, από κοινού με τρείς άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσαν με χρήση βίας χρυσή αλυσίδα από 18χρονο ημεδαπό, αξίας 400 ευρώ.

Ημεδαποί ηλικίας 24, 23 και 16 ετών, παραβίασαν είσοδο διαμερίσματος 2ου ορόφου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του χρηματικό ποσό και τραπεζική κάρτα με την οποία στη συνέχεια πραγματοποίησαν συναλλαγή.

30χρονη και 64χρονη ημεδαπές, αφού εισήλθαν σε φαρμακείο κατάφεραν να αφαιρέσουν προϊόντα αξίας 50 ευρώ.

15χρονος ημεδαπός, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηρίστηκα του εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου επιχείρησε να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το ταμείο, όμως η πράξη του απετράπη από έτερο άτομο που βρισκόταν στον χώρο.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα αποσταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα».