Χαλάει σήμερα ο καιρός, καθώς σε πολλές περιοχές θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό, οι περιοχές που θα επηρεαστούν μέχρι σήμερα το βράδυ από την κακοκαιρία θα είναι οχτώ.

Ειδικότερα, βροχές και καταιγίδες αναμένονται, σύμφωνα με το meteo.gr, από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τμήματα της Θεσσαλίας, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Ειδικά, δε, για την Αττική αναμένονται βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις από σήμερα νωρίς το απόγευμα έως το βράδυ.

Όσον αφορά στους ανέμους, στο Ιόνιο από το μεσημέρι θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι έως 6-7 μποφόρ που όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους έως 6 μποφόρ από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κατά τόπους.

*Διαβάστε εδώ: Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Πότε "χτυπά" την Αττική

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή 10/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η κατηγοριοποίηση αναφέρεται στη χώρα ως σύνολο και ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και συνιστάται προσοχή.




Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μπαίνουμε σε μια τροχαία διαδοχικών κυμάτων κακοκαιρίας

Από την πλευρά του, ο μετωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για μεγάλο όγκο βροχής που θα πέσει, αλλά και μια κακοκαιρία που θα περάσει σχετικά γρήγορα.

Για την Αττική εκτίμησε ότι προς το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν και καταιγίδες και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, αύριο, Σάββατο 11/11, όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα είναι μια μέρα που το κύμα κακοκαιρίας θα καταλήξει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και θα ανοίξει στις επόμενες περιοχές.

Ωστόσο, την Κυριακή 12/11, ενώ ο καιρός θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα, από το απόγευμα θα υπάρξουν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.

Όπως τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μπαίνουμε σε μια τροχαία διαδοχικών κυμάτων κακοκαιρίας που θα περνάνε γρήγορα, αλλά σε τοπικό επίπεδο δεν αποκλείεται να υπάρχουν και προβλήματα.