Νεκροί εντοπίστηκαν, σύμφωνα με το zarpanews.gr, οι δύο επιβάτες του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μάλεμε Χανίων. Οι δύο επιβάτες ανασύρθηκαν από ιδιωτικούς δύτες και μεταφέρθηκαν στην ακτή για να διακομισθούν σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τον συντονισμό των ερευνών είχαν αναλάβει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ενώ μετείχαν 1 Πλωτό του Λιμενικού, 1 όχημα του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, 2 κρουαζιερόπλοια και 2 αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Δυτικής Παραλίας του Μάλεμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτώση έγινε κοντά στην ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Μάλαμε.

Δείτε βίντεο: 




Τραγωδία στα Χανιά: Από την αερολέσχη Δυτικής Αττικής είχε ξεκινήσει το αεροσκάφος

Το μικρό αεροπλάνο της αερολέσχης Δυτικής Αττικής, όπως αναφέρει το flashnews.gr, είχε απογειωθεί από την Κωπαίδα με προορισμό το αεροδρόμιο του Μάλεμε το οποίο  χρησιμοποιείται από την αερολέσχη Χανίων.

Xania_Ptosi_Aeroskafous3


Πώς κατέπεσε το αεροσκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν έφτασαν στην περιοχή είχε νυχτώσει και προκειμένου να προσγειωθούν, ο πιλότος έκανε μια στροφή πάνω από το Κολυμπάρι, προσεγγίζοντας τον διάδρομο προσγείωσης από την πλευρά της θάλασσας, αλλά ξαφνικά κατέπεσε σε κοντινή απόσταση από την ακτή.

Δείτε φωτογραφίες: 

Xania_Ptosi_Aeroskafous5
Xania_Ptosi_Aeroskafous4
Xania_Ptosi_Aeroskafous2
Xania_Ptosi_Aeroskafous1


Συναγερμός για τον εντοπισμό του αεροσκάφους

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες, ένα σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, δυο παραπλέοντα κρουαζιερόπλοια και ένα αλιευτικό σκάφος.

Δυστυχώς οι διασώστες που προσέγγισαν το μικρό αεροπλάνο δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια, παρα μόνο να απεγκλωβίσουν τις δυο σορούς οι οποίες διεκομίσθησαν στο λιμάνι του Κολυμπαρίου και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων.

Δείτε βίντεο:



Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από: flashnews.gr και zarpanews.gr