Στις 8 Οκτωβρίου 2021 εντοπίζεται από περαστικούς μπροστά σε μία γκαραζόπορτα στην οδό Τύχης στην Κυψέλη ένα πτώμα, το οποίο ήταν η αγνοούμενη μέχρις εκείνη τη στιγμή Φαίη Μπακογιώργου, που έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο.

Φαίη Μπακογιώργου: Η σορός της ήταν 33 μέρες στα αζήτητα του "Ελπίς"


Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει: «Πήρα μια ξύλινη βέργα και ξετύλιξα την κουβέρτα. Το πτώμα ήταν κόκαλο. Η κοπέλα ήταν μελανιασμένη από χτυπήματα και είχε γρατζουνιές στο πρόσωπο. Φορούσε παιδικές πιτζάμες και παντόφλες. Δεν φαινόταν εύκολα ότι ήταν πτώμα γιατί η κουβέρτα κάλυπτε όλη τη σορό. Στην αρχή νόμιζα πως κάποιος άστεγος κοιμόταν».

Η σορός αγνώστων στοιχείων μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο «Ελπίς», εκεί όπου θα μείνει στα αζήτητα για 33 ημέρες. Όσες περίμενε και ένας πατέρας που αναζητούσε το εξαφανισμένο παιδί του.

Επί έναν μήνα, λοιπόν, η σορός της νεαρής γυναίκας βρισκόταν ξεχασμένη στο ψυγείο του «Ελπίς» και κανείς δεν την είχε συνδέσει με την εξαφάνιση της 23χρονης κόρης του, που έμενε λίγα στενά πιο κάτω από το σημείο που βρέθηκε το πτώμα.

Το χρονικό της δολοφονίας της Φαίης

8 Οκτωβρίου είναι η ημέρα που εντοπίζεται το πτώμα στην οδό Τύχης, αλλά και η μέρα που η μικρότερη αδελφή της 23χρονης τηλεφωνεί στον πατέρα της για να του πει πως η Φαίη έφυγε από το σπίτι.
Η κλήση ολοκληρώνεται με τον πατέρα να ζητεί από την κόρη του και την πρώην σύζυγό του να δηλώσουν στις Αρχές την εξαφάνιση της Φαίης.

11 Οκτωβρίου σημάνει missing alert. Αναζητούν το 23χρονο κορίτσι με τα κοντά μαλλιά, το οποίο μάλιστα κυοφορούσε το 4ο παιδί της. Τότε είναι που οι καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού θα πέσουν βροχή.

11 Νοεμβρίου 2021. Έναν μήνα από την ημέρα εξαφάνισης, το δείγμα DNA που είχε δώσει η μητέρα της Φαίης ταυτοποιείται με την ξεχασμένη σορό στο ψυγείο «Ελπίς».

Το πιστοποιητικό θανάτου λιτό και φτωχό. Πνευμονικό οίδημα. Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, γίνεται η ταφή της σορού αγνώστων στοιχείων.

Ο πατέρας της Φαίης 11 μήνες μετά καταθέτει μήνυση σε βάρος της σπιτονοικοκυράς. Θέλει να μάθει πώς κατέληξε η κόρη του νεκρή, τυλιγμένη σε κουβέρτα. Απευθύνεται σε ιδιωτικό ερευνητή και δικηγόρο και θα εκπλαγεί τόσο από τις αποκαλύψεις όσο και από την αντίδραση της άλλης κόρης του και της πρώην συζύγου του που παρείχαν -όπως λέει- πλήρη στήριξη στη σπιτονοικοκυρά.

«Πήρα τον πατέρα μου τώρα τηλέφωνο. Ξέρει ποιος είναι ο δολοφόνος της αδελφής μου. Εγώ και να ξέρω, δεν θα το αποκαλύψω. Να το αποκαλύψει ο ίδιος. Μόλις σταματήσει τα ψέματα και πει όλη την αλήθεια, τότε ναι, θα αποκαλύψω κι εγώ», είπε η αδερφή της 23χρονης.

«Γνώριζα ότι ευθύνεται η σπιτονοικοκυρά. Απλά έπρεπε να το αποδείξω», δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής Χάρης Βεραμόν.


Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στο κάδρο

Μετά τη μήνυση του πατέρα οι Αρχές για πρώτη φορά εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Διορίζεται πραγματογνώμονας, ο οποίος παραδίδει τη δική του ιατροδικαστική εκτίμηση.

«Η αίτια θανάτου είναι ισχαιμία του μυοκαρδίου, χωρίς να υπάρχει παθολογικό υπόστρωμα», αναφέρει η ιατροδικαστική γνωμάτευση.

Δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο της Φαίης φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για δολοφονία και εντάλματα σύλληψης. «Δεν την εκμεταλλεύτηκαν ξένοι άνθρωποι. Αλλά η μάνα και η αδελφή της», είπε ο πατέρας της Φαίης.

Δύο ολόκληρα χρόνια παρέμενε ανεξιχνίαστη η υπόθεση. Η Φαίη βρέθηκε νεκρή στην οδό Τύχης τον Οκτώβριο του 2021. Ήταν τυλιγμένη με κουβέρτα και πάνω της βρέθηκε μια σακούλα με βρεφικές πάνες.

Οι τρεις γυναίκες, η σπιτονοικοκυρά, η αδελφή και η μητέρα του θύματος, πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα.