Εντός της ημέρας αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο 33χρονος οδηγός της μηχανής, ο οποίος το περασμένο Σάββατο στον Βόλο προκάλεσε ένα από τα συγκλονιστικότερα τροχαία δυστυχήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα, με θύμα ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών.

Ο ίδιος, που υποστηρίζεται πλέον από ψυχολόγους, αναφέρει ότι τη στιγμή της θανατηφόρας παράσυρσης ήταν νηφάλιος, όπως δήλωσε χθες ο δικηγόρος του Νίκος Παπαπέτρος. Αντιθέτως, ο δικηγόρος της οικογένειας του βρέφους, Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας χθες στον Alpha, δήλωσε ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες για αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού, γι’ αυτό περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις.

«Είναι αδιανόητο σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων, δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές, όπου η ταχύτητα των οχημάτων θα πρέπει να είναι η ελάχιστη και οι οδηγοί να οδηγούν με ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή, να γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα. Η οδός Ιάσονος είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, άπλετα φωτισμένος και είναι απορίας άξιο πώς ο οδηγός, αν ήταν νηφάλιος, προξένησε το τροχαίο», σημείωσε ο κ. Χαρμάνης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 33χρονου οδηγού, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο νεαρός αιφνιδιάστηκε όταν είδε μπροστά του τον 54χρονο παππού κι ενώ προσπάθησε να κάνει ελιγμούς για να τον αποφύγει, τελικά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί το κοριτσάκι που κρατούσε στην αγκαλιά του και να πέσει με δύναμη στο οδόστρωμα.

«Δεν έτρεχε, κινούνταν εντός των επιτρεπτών ορίων ταχύτητας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ πρόσθεσε ότι ο πελάτης του και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι. Για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τρομερό τροχαίο, ο κ. Παπαπέτρος είπε: «Ο παππούς του βρέφους βγήκε από σημείο όπου υπήρχαν παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Είχε καταληφθεί σχεδόν όλη η λωρίδα κυκλοφορίας. Δεν είχε τη δυνατότητα να το αντιληφθεί εγκαίρως. Το αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή. Προσπάθησε να τον αποφύγει έστω και κατ’ ελάχιστο με κάποιον ελιγμό. Φαίνεται αυτό, γιατί η σύγκρουση δεν είναι μετωπική. Παρ’ όλα αυτά, τον χτύπησε με σφοδρότητα», δήλωσε.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime