O Δήμος Μύκης Ξάνθης υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής έλαβε την απόφαση να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία έξω από το δημαρχείο ανάμεσα σε εκείνες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, επειδή δεν του βρίσκεται κάποια εύκαιρη ζήτησε από τις Αρχές της Παλαιστίνης στην Αθήνα σημαία σε συγκεκριμένες διαστάσεις.

Μένει να αποδειχτεί πόσο νόμιμη είναι η απόφαση αυτή και αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς πρόθεση του δήμου είναι η παλαιστινιακή σημαία να κυματίζει για ένα... εξάμηνο έξω από το δημαρχείο.

Η απόφαση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μύκης πάρθηκε και φέρει την υπογραφή του απερχόμενου δημάρχου, Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν ψήφισμα «για πολεμικές βαρβαρότητες του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού». Στο κείμενο δεν γίνεται αναφορά στην επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στην ήδη εύφλεκτη περιοχή.

Εκτός από το Ισραήλ, τα μέλη περνούν... γενεές δεκατέσσερις και τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για την στάση τους στην «γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού και τον αφανισμό κάθε παλαιστινιακού ίχνους από την Μέση Ανατολή».

Μύκη Ξάνθης: Υψώνουν την παλαιστινιακή σημαία στο δημαρχείο - Το σκεπτικό

Σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους Μύκης, το Ισραήλ διεξάγει οργανωμένα, σχεδιασμένα και συστηματικά πολεμικές επιχειρήσεις σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, κατακτά και ληστεύει τα παλαιστινιακά εδάφη με σκοπό την παράνομη εξάπλωση και εδραίωση του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και κόντρα στη θέση της Ελληνικής Πολιτείας, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το απερχόμενος δήμαρχος, έλαβαν μια ετερόβαρη θέση στο ζήτημα.

Διαβάστε ακόμα: ΕΛΑΣ: Δικογραφία για 22χρονο Παλαιστίνιο που ανέβασε σημαία της χώρας του στο Σύνταγμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», προήλθε μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και συνεννοήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του προξενείου Κομοτηνής.

Σημειωνεταιπως παρόμοιο περιστατικό έχει σημειωθεί και το 2021, όταν στο Δημαρχείο Χαλανδρίου είχε υψωθεί η σημαία της Παλαιστίνης, ξαφνιάζοντας τους πολίτες, όταν η Χαμάς είχε εξαπολύσει επίθεση με ρουκέτες και το Ισραήλ απάντησε άμεσα.