Φωταγωγήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Νοεμβρίου, το 13 μέτρων έλατο στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής με περισσότερα από 90.000 λαμπάκια, χιλιάδες πολύχρωμα στολίδια και ένα μεγάλο χρυσό αστέρι στην κορυφή.

Για πέμπτη χρονιά ουσιαστικά κηρύσσεται η έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα μας με το πρώτο Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του Ταξιάρχη και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής ορχήστρας Πολυγύρου δόθηκε το σήμα. «Είναι ένα από τα ψηλότερα δέντρα που τοποθετήθηκαν ποτέ στην πλατεία του Ταξιάρχη», επισήμανε χθες μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ελατοπαραγωγός Γιάννης Ξάκης, σημειώνοντας ότι το νούμερο ένα σύμβολο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, το έλατο, έχει ύψος 13 μέτρα, είναι ηλικίας κοντά στα 25 έτη, έχει πλούσια κλαδιά και τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία του ορεινού χωριού. «Καθόλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όλη η κοινότητα μαζί "ντύσαμε" το δέντρο με τη γιορτινή του φορεσιά, υπό τους ήχους εορταστικής μουσικής, εδεσμάτων και περισσής χαράς», τόνισε ο κ. Ξάκης.

Γιατί γίνεται τώρα η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Χαλκιδική

Η φωταγώγηση του ελάτου έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που παραδοσιακά τελείται την παραμονή της γιορτής του πολιούχου και προστάτη του χωριού Αρχαγγέλου Μιχαήλ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας, ελατοπαραγωγό, «κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι, τόσο από την περιοχή της Χαλκιδικής όσο και από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις, επισκέπτονται το "χωριό των Χριστουγέννων" της Ελλάδας, τον Ταξιάρχη, και συμμετέχουν στη μεγάλη μας γιορτή, τοποθετώντας ο καθένας το δικό του στολίδι στο έλατο που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία του χωριού μας».