Η κακοκαιρία δείχνει τα «δόντια» της από το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας προβλήματα. Στην Ξάνθη εκδηλώθηκε νωρίτερα έντονη καταιγίδα και έπεσε χαλάζι ενώ από τους ισχυρούς ανέμους προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές.

H έντονη βροχή και ισχυρή χαλαζόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν μποτιλιαρίσματα και αρκετές ζημιές μέσα στην Ξάνθη. Λεωφορείο ακινητοποιήθηκε και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του.
Δείτε φωτογραφίες: 

kakokairia_xanthi13
kakokairia_xanthi12
kakokairia_xanthi11
kakokairia_xanthi10



Δεκάδες πτώσεις δέντρων, αναποδογύρισαν αυτοκίνητα

Δεκάδες πτώσεις δέντρων, ΙΧ που καταπλακώθηκαν από πτώσεις κλαδιών, καταστροφές σε οροφές σπιτιών και ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και υλικές ζημιές στα γήπεδα της ΕΠΣ, είναι μόλις μερικά από αυτά που αφήνει πίσω της η κακοκαιρία στην Ξάνθη.

Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο πριν το μεσημέρι, με έναν ανεμοστρόβιλο να κάνει την εμφάνισή του διασχίζοντας ένα μικρό τμήμα της Ξάνθης, προκαλώντας ωστόσο μεγάλες καταστροφές. Στον χώρο στάθμευσης οχημάτων έξω από το super market Lidl, στην ανατολική είσοδο της πόλης, ο ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε δύο ΙΧ αυτοκίνητα, δημιουργώντας πρωτόγνωρες εικόνες. Πολίτες που αντίκρισαν το συμβάν δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Δείτε φωτογραφίες:

kakokairia_xanthi6
kakokairia_xanthi5
kakokairia_xanthi4
kakokairia_xanthi3
kakokairia_xanthi2
kakokairia_xanthi1

 

Εικόνες καταστροφής

Σε μικρή απόσταση και επί της οδού Γ. Κονδύλη, στον γνωστό δρόμο με τα πλατάνια της Ξάνθης, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε δεκάδες πτώσεις κλαδιών, τα οποία έπεσαν πάνω στον δρόμο ενώ από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Πτώσεις δέντρων και κλαδιών καταγράφονται σε δεκάδες σημεία της Ξάνθης, με ένα δέντρο μάλιστα να πέφτει πάνω σε ΙΧ αυτοκίνητο, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές.

Δείτε βίντεο:


Με πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο από xanthinea.gr και xanthinews.gr