Ασύλληπτοι παραμένουν τουλάχιστον οκτώ Κροάτες χούλιγκαν, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα μας από τα σύνορα της Κακαβιάς. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από συμπληρωματική κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος διενεργεί έρευνες για την υπόθεση και εντόπισε αυτά τα πρόσωπα, που ναι μεν εισήλθαν στην Ελλάδα, ωστόσο ουδέποτε συνελήφθησαν και έδωσαν εξηγήσεις για την υπόθεση στις ελληνικές δικαστικές Αρχές.

«Θα ήθελα να αναφέρω ότι σε έρευνααναζήτησή μου στην εφαρμογή “αφιξαναχωρήσεις” του Ρolice Οnline εντόπισα οκτώ υπηκόους Κροατίας να έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από κοινό συνοριακό σημείο ελέγχου (Κακαβιά) και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (εύρος) με τους συλληφθέντες, χωρίς αυτοί να έχουν έως τώρα προσαχθεί-συλληφθεί», αναφέρει ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, κάτι που ενδεχομένως να προκαλέσει και εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο.

Τα ξενοδοχεία την Πάτρα

Ταυτόχρονα, από την έρευνα των αστυνομικών Αρχών εντοπίστηκαν και τα ξενοδοχεία στην Πάτρα όπου οι Κροάτες χούλιγκαν είχαν κάνει κρατήσεις στις 7 Αυγούστου, με στόχο πιθανότατα να βρουν καταφύγιο στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σε ένα μάλιστα εκ των δύο ξενοδοχείων είχε γίνει κράτηση για 47 Κροάτες μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης δωματίων. Οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν σε αυτό το σημαντικό στοιχείο μέσω πέντε κλειδιών των δύο ξενοδοχείων, που εντοπίστηκαν στην κατοχή συλληφθέντων, ενώ οι περισσότεροι εξ όσων είχαν κάνει τις κρατήσεις είτε έχουν συλληφθεί είτε έχουν εκδοθεί σε βάρος τους διεθνή εντάλματα σύλληψης.

«Σε ερώτησή μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω ξενοδοχείων εάν στις 07/08/2023 πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε κράτηση από άτομα υπηκόων Κροατίας, μας απάντησαν καταφατικά», τονίζει ο αστυνομικός στην κατάθεσή του και εξηγεί: «Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “El Greco” μας απάντησε ότι στις 07/08/2023 επρόκειτο να φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο πέντε άτομα, υπήκοοι Κροατίας, σε ένα δίκλινο και ένα τρίκλινο δωμάτιο, ενώ εν συνεχεία μας ανέφερε ότι τη 16.00 ώρα της 07/08/2023 προσήλθε ο Β.Β. και πλήρωσε την κράτηση την οποία είχε κάνει μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης booking.com. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου “Hotel Delfini” μας απάντησε ότι για την 07/08/2023 πραγματοποιήθηκε κράτηση για 47 άτομα μέσω της πλατφόρμας ενοικίασης booking.com...».

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Σε κρίσιμο σημείο η έρευνα

Η έρευνα για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν και οδήγησαν στη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο μετά την παράδοση στην ανακρίτρια της πραγματογνωμοσύνης-έκθεσης από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για το DNA. Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στα δύο μαχαίρια στα οποία εντοπίστηκε γενετικό υλικό του Μιχάλη Κατσουρή, καθώς και σε «ορφανά» DNA. To ένα εξ αυτών αποδίδεται σε 23χρονο Κροάτη, ο οποίος στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως το εν λόγω μαχαίρι (σουγιάς) δεν ήταν δικό του και είχε ζητήσει να εξεταστεί για δακτυλικά αποτυπώματα. Οπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, είδαν πίσω του στο οδόστρωμα ένα μαχαίρι, το οποίο θεώρησαν δικό του, χωρίς ο ίδιος να το έχει ακουμπήσει καν. Μάλιστα, σύμφωνα με την υπεράσπιση του 23χρονου, στον σουγιά δεν εντοπίστηκαν ούτε γενετικό υλικό του ούτε αποτυπώματά του.

Σε κάθε περίπτωση, γενετικό υλικό Κροατών κατηγορουμένων, άνω των 30, οι οποίοι έχουν προφυλακιστεί, έχει ταυτοποιηθεί σε διάφορα πειστήρια από τον χώρο των επεισοδίων, όπως σε γάντια, επικαλαμίδες, καπέλα, προστατευτικά δοντιών, περιλαίμια, κηλίδες σε ξύλινα κοντάρια και στειλιάρια, καθώς και στα αυτοκίνητα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέφθασαν στη χώρα μας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, από το βιντεοληπτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, οι αρμόδιες Αρχές έχουν ταυτοποιήσει πάνω από 40 πρόσωπα από τους 105 προφυλακισθέντες ως συμμετάσχοντες στα επεισόδια.

Για συμπληρωματικές απολογίες οι 105 κατηγορούμενοι

Ολα αυτά τα νέα στοιχεία, που πλέον βρίσκονται στα χέρια των δικαστικών Αρχών, οδηγούν στο να κληθούν και οι 105 κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί, 102 Κροάτες, δύο Ελληνες και ένας αλβανικής καταγωγής, σε συμπληρωματικές απολογίες. Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να αλλάξουν όσα εξαρχής έχουν υποστηρίξει, ότι δηλαδή δεν έχουν σχέση με τη δολοφονία του Μιχάλη. Αρκετοί, ωστόσο, εκ των κατηγορουμένων που εκτιμούν ότι δεν έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους πρόκειται να καταθέσουν, μετά τον νέο κύκλο των συμπληρωματικών απολογιών, αιτήσεις αποφυλάκισης, με στόχο σύντομα να είναι ελεύθεροι.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 27/10