«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές του ελαιόλαδου, με τις κλοπές σε χωράφια και αποθήκες με ελιές να συνεχίζουν να διαδέχονται η μία την άλλη.
Μάλιστα, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε χωριό λίγο έξω από τη Χαλκίδα στην Εύβοια, όταν κλέφτες πιάστηκαν να κλέβουν ελιές από ξένο χωράφι.

Οι θρασύτατοι δράστες είχαν απλώσει πανιά και μουσαμάδες στο έδαφος. Πρόλαβαν να απομακρυνθούν όταν κατάλαβαν πως τα όσα έκαναν είχαν αποκαλυφθεί.

Όπως φαίνεται, κάποιος τους είδε και ειδοποίησε τον αντιδήμαρχο της περιοχής που έσπευσε στο σημείο και κατέγραψε σε βίντεο όσα αντίκρισε μέσα στη νύχτα. 

Όπως είπε στο Mega ο αντιδήμαρχος δημοτικής ενότητας Ανθηδώνας Κώστας Καρβούνης, τον ειδοποίησαν γύρω στις 24:00 τα μεσάνυχτα για το περιστατικό.

«Ο Δήμος έχει μία υπηρεσία που ασχολείται με τον δημοτικό φωτισμό. Με ειδοποίησαν ηλεκτρολόγοι ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει κινητικότητα. Είναι μία περιοχή μόλις 200 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού», είπε αρχικά.

Διαβάστε ακόμα: Ελαιόλαδο: Στα ύψη η τιμή του - Μαζεύουν ελιές με... σεκιούριτι και περιπολίες - Βάζουν αντικλεπτικά τα σούπερ μάρκετ (Βίντεο)

«Μεταβήκαμε μαζί στο σημείο. Βρήκαμε τα πανιά, είχε έρθει και η αστυνομία. Οι δράστες ήταν σε φυγή, πιστεύουμε ήταν ένας ή δύο, είδαμε κάτι σκιές. Δουλεύουν το βράδυ, μαζεύουν μία μικρή ποσότητα και βγάζουν λάδι», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην περιοχή της Χαλκίδας. Περιστατικά κλοπής λαδιού έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, καθώς η τιμή του ελαιόλαδου έχει πάρει την ανιούσα.