Το δρόμο για τη φυλακή πήραν το μεσημέρι της Τρίτης (31/10/23) τα δύο αδέρφια Ρομά ηλικίας 16 και 17 ετών που επιτέθηκαν με «καρατιές» και λήστεψαν καρκινοπαθή πρατηριούχο τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Αυτή τη φορά Ανακριτής και Εισαγγελέας συμφώνησαν στην προφυλάκιση των δύο νεαρών Ρομά, καθώς στην περίπτωση των δύο συνεργών τους ηλικίας 19 και 16 ετών, που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αφού υπήρξε διαφωνία και είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Έξω από τα Δικαστήρια Λαμίας από νωρίς το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς τους, ενώ στο άκουσμα της προφυλάκισης ξέσπασαν σε φωνές, κατάρες και απειλές. Ευτυχώς στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεν είχαμε κάποιο χειρότερο επεισόδιο.

Τα δύο αδέρφια, σύμφωνα με τα στοιχεία της κύριας ανάκρισης, είχαν συμμετοχή και σε άλλη μια ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί, ενώ μαζί με τον άλλον 16χρονο που έχει ήδη προφυλακιστεί, εμπλέκονται σε κλοπές και διαρρήξεις σε τέσσερα καταστήματα στο κέντρο της Λαμίας.

Το χρονικό της άγριας ληστείας

Η ληστεία που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο με την αγριότητά της, είχε σημειωθεί την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου σε βενζινάδικο στην είσοδο της πόλης.

Οι τέσσερις νεαροί Ρομά απαίτησαν από τον καρκινοπαθή πρατηριούχο να τους βάλει δωρεάν καύσιμα και όταν αρνήθηκε, καθώς το είχαν επαναλάβει στο παρελθόν, του επιτέθηκαν με καρατιές, ενώ του απέσπασαν και χρηματικό ποσό που είχε επάνω του.

Μάλιστα δε δίστασαν να προσπαθήσουν να τον "πατήσουν" και με το αυτοκίνητο, όπως κατέγραψε η κάμερα του κυκλώματος ασφαλείας του βενζινάδικου.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή live news του Mega: Πηγή: lamiareport.gr