Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε με τους συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη το μεσημέρι της Τρίτης στη Βουλή. Οι συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων ενημέρωσαν τον κ. Ανδρουλάξη για την εξέλιξη της πορείας της έρευνας. Μάλιστα, του έδειξαν φωτογραφικό υλικό από τον χώρο όπου έχουν μεταφερθεί τα συντρίμμια των δύο τρένων, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο που ενέχει για καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων. Ενώ παράλληλα, επισήμαναν και την προσβολή τους νομικά στις δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούν.

Πρόκειται για ντροπιαστική εικόνα, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και υπογράμμισε την πρόθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να καταθέσει αίτημα για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση τη δικογραφία που ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας απέστειλε στο ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τις αλλεπάλληλες παρατάσεις στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

«Οφείλει να υπάρξει διερεύνηση των ευθυνών των υπουργών, οι οποίοι χειρίστηκαν το θέμα της τηλεδιοίκησης, της σύμβασης 717. Να διερευνηθούν οι λόγοι που οδήγησαν σε τόσο πολλές αναβολές στην υλοποίηση του έργου που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο έγκλημα, στην τραγωδία των Τεμπών» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη