Εορταστική πεζοπορία ήθελε να κάνει 35χρονος στον Παρνασσό, αλλά λίγο έλειψε να το πληρώσει πολύ ακριβά. Παρ' όλα αυτά, η περιπέτεια κράτησε για πολλές ώρες, μέχρι να επιτύχει, δηλαδή, η επιχείρηση διάσωσης των αντρών της ΕΜΑΚ, αφού στο σημείο έφτασαν στις 20:00 το Σάββατο και ο άντρας ένιωσε ασφαλής στις 6:00 το πρωί της Κυριακής. Το lamiareport έδωσε εικόνες από το σημείο που έγινε η διάσωση, το οποίο πράγματι ήταν πολύ επικίνδυνο. 

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Οκτωβρίου, 35χρονος έκανε περίπατο στην περιοχή του Παρνασσού, όμως χωρίς να το καταλάβει εγκλωβίστηκε σε βραχώδη περιοχή. Το ευτύχημα ήταν ότι το κινητό του είχε σήμα και ειδοποίησε απευθείας την Πυροσβεστική δίνοντας και το απαραίτητο στίγμα.

Τέσσερις άντρες από την Ορειβατική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ και ένας από το ΠΚ Πολυδρόσου κατάφεραν με σχοινιά να φτάσουν στον εγκλωβισμένο γύρω στις 20:00, ωστόσο ο απεγκλωβισμός ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος να γίνει από το ίδιο σημείο μέσα στη νύχτα.

Parnassos_diasosi_2
Parnassos_diasosi_1


Από εκείνο το χρονικό σημείο και μέχρι τις 22:00 οι πυροσβέστες έψαχναν το κατάλληλο μονοπάτι ώστε να φτάσουν σε ασφαλές μέρος, όμως επρόκειτο για ένα εξαιρετικά δύσβατο κομμάτι ανάμεσα σε γκρεμούς τουλάχιστον 500 μέτρων και μακριά από το μονοπάτι της Νεραϊδοσπηλιάς.

Parnassos_diasosi_4
Parnassos_diasosi_3


Οι διασώστες βρήκαν τρόπο να περάσουν σε μονοπάτι, αλλά χρειάστηκαν ακόμη 8 ώρες περπάτημα, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Κυριακής, για να φτάσουν σε σημείο που προσέγγισαν αυτοκίνητα.