Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει να παραπεμφθούν σε δίκη οι τρεις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, ένα  χρόνο μετά την καταγγελία μιας 19χρονης για βιασμό της μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, θεωρώντας ότι η νεαρή έλεγε αλήθεια, σύμφωνα με πληροφορίες του Star.

Η 19χρονη συνάντησε τους αστυνομικούς στο Θησείο, τον Οκτώβριο του 2022, όταν πήγε στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου εκεί, σύμφωνα με τη νεαρή, τη βίασαν σε χώρο των αποδυτηρίων. Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Σταυρούλα Δούση ζητά με πρότασή της στο αρμόδιο Συμβούλιο Πρωτοδικών να παραπεμφθούν σε δίκη, οι δύο με την κατηγορία του βιασμού από κοινού και ο τρίτος με την κατηγορία της συνέργειας.

Η εισαγγελέας αποδέχεται πλήρως τα όσα κατέθεσε η 19χρονη, η οποία καταγγέλλει ότι δεν αντιστάθηκε λόγω του φόβου και της ντροπής, επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν και είχε περιέλθει «σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας αντίδρασης».

Συνήγορος 19χρονης: "Ένα πρώτο βήμα για τη δικαίωσή της"


«Η υποστήριξη της κατηγορίας είναι απόλυτα ικανοποιητική διότι τα όσα κατέθεσε η παθούσα έγιναν αποδεκτά στην πρόταση της κυρίας Αντιεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών και θεωρούμε ότι είναι ένα πρώτο βήμα για την δικαίωσή της. Αναμένουμε το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και ελπίζουμε ότι θα αποδεχτεί πλήρως την πρόταση αυτή».