Ο θάνατος δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε 15 μήνες στην Πάτρα μπαίνει στο στόχαστρο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Οι εξετάσεις των γιατρών δεν μπόρεσαν να δώσουν απάντηση στην αιτία του θανάτου των δύο παιδιών στην Πάτρα. Οι αστυνομικές Αρχές στην Πάτρα προσπαθούν τώρα να ρίξουν φως στο περιστατικό.

Η  μυστηριώδης υπόθεση με τους θανάτους δύο παιδιών οικογένειας στην Πάτρα, τα οποία «έφυγαν» από τη ζωή σε διάστημα 15 μηνών, έχει προκαλέσει αίσθηση. Πρόκειται για δύο κοριτσάκια, 20 ημερών και δύο μηνών.

Διαβάστε επίσης: Κάτω Αχαΐα: Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τους θανάτους των δύο παιδιών της ίδιας οικογένειας σε διάστημα 15 μηνών

Η υπόθεση αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών, ο οποίος έδωσε εντολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», μίλησε για την υπόθεση θανάτου δύο παιδιών της ίδια οικογένειας.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης στο ρεπορτάζ του, «κλειδί» της υπόθεσης είναι η έρευνα της Αστυνομίας που έγινε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022, πέντε μήνες μετά την έναρξη της άλλης υπόθεσης με τη μητέρα από την Πάτρα.

 Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα

Από την αρχική ιατροδικαστική έρευνα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποιο εύρημα ότι μπορεί να υπήρξε κάποια πληγή στο παιδί ή οτιδήποτε άλλο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν γίνει και έχει παραδοθεί το πόρισμα αυτών.

Δεν έχουν γίνει οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις στο παιδί που «έφυγε» πρώτο, δηλαδή να εξεταστούν τα ζωτικά όργανα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή των ιστοπαθολογικών εξετάσεων από εργαστήρια της περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: "Λάβαμε ανώνυμες καταγγελίες" για τους θανάτους των δύο μωρών, αναφέρει το Χαμόγελο του παιδιού

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις μπορεί να δείξουν αν το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα που να έχει επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς. Επιπλέον τις τελευταίες ώρες εξετάζονται από ιστοπαθολόγο της Αθήνας τα ζωτικά όργανα του παιδιού, με το πόρισμα πιθανόν να σταλεί αύριο ή μεθαύριο στην Πάτρα.

Καταλήγοντας, ο αστυνομικός συντάκτης τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας της Αστυνομίας δεν έχουν προκύψει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.