Ψηφιακό φροντιστήριο (ενισχυτική διδασκαλία) μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και ειδικής πλατφόρμας θα παρέχει στους μαθητές το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, Γιάννης Κατσαρός, μέσω της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν βιντεοσκοπημένα μαθήματα, με όλη την διδακτέα ύλη, ασκήσεις, πειράματα, κλπ.

Στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας για την ενισχυτική διδασκαλία, οι μαθητές θα μπορούν επίσης μέσω chat να υποβάλλουν τις  απορίες τους  ια να τους απαντηθούν.

Στο ψηφιακό φροντιστήριο θα υπάρχουν και τεστ αξιολόγησης για να μπορούν οι μαθητές να δοκιμάζουν αν έχουν κατανοήσει όσα έχουν διδαχθεί.

Υπουργείο Παιδείας: Ψηφιακό φροντιστήριο με σύγχρονη τηλεκπαίδευση

Στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας θα υπάρχει επίσης σύγχρονη τηλεκπαίδευση, όπου ο μαθητής θα μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα σε πραγματικό χρόνο.

Η συγκεκριμένη δράση θα ξεκινήσει σε πρώτη φάση πιλοτικά τον Φεβρουάριο με βιντεοσκοπημένα μαθήματα μαθηματικών,  όπως και σε ένα άλλο μάθημα.

Όπως διευκρίνισε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου, Γιάννης Κατσαρός, η συμμετοχή θα είναι απολύτως δωρεάν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: