Προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της υπογεννητικότητας, ο Δήμος Αγράφων στην Ευρυτανία στηρίζει τους κατοίκους του χαρίζοντας 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται. Αυτή η οικονομική ενίσχυση θα ισχύσει από το 2024. Ήδη το ποσό που χορηγείται σήμερα είναι 1.500 ευρώ για κάθε παιδί. 

Χρηματοδότηση και στις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη, ο δήμος παροτρύνει και νέα ζευγάρια που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια, αν το επιθυμούν, να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, το πρόγραμμα χρηματοδοτεί και την εξωσωματική γονιμοποίηση για τα παιδιά που θα γεννηθούν στον δήμο. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, με τις λίγες δυνάμεις που έχουμε», σημείωσε ο κ. Καρδαμπίκης.

 «Εμείς σε όλα τα ζευγάρια που τεκνοποιούν και μένουν στον δήμο δίνουμε 1.500 ευρώ, ενώ έχουμε δεσμευτεί ότι από τις αρχές του 2024 τα χρήματα θα γίνουν 3.000. Έχουμε ζητήσει βοήθεια φίλων των Αγράφων να ενισχύσουν με κάποιον τρόπο τις νέες μανάδες στα Άγραφα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουμε, όποιο παιδί γεννιέται στα Άγραφα, γεννιέται δωρεάν», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αγράφων.