Για τη σύλληψη μιας 33χρονης ημεδαπής και ενός 17χρονου αλλοδαπού στην Κυψέλη ενημέρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Οι δυο τους έφεραν σάκο, στο εσωτερικό του οποίου εντοπίστηκαν συνολικά ένα καλάζνικοφ, τρεις γεμιστήρες και 140 φυσίγγια.

Εις βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών είχαν ήδη συλλέξει πληροφορίες και στο πλαίσιο των περιπολιών που διεξαγάγουν εντόπισαν τα δύο άτομα να κινούνται πεζή σε δρόμο της Κυψέλης το μεσημέρι του Σαββάτου.

Άμεσα τους κάλεσαν για έλεγχο. Ο ανήλικος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις και να τράπηκε σε φυγή, ωστόσο οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν σε κοντινή απόσταση.

Ακολούθως οι ελεγχόμενοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης. Κατόπιν οι δύο συλληφέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

kipseli_kalasnikof

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ομάδας ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, στο πλαίσιο περιπολιών που διενεργούν στην Αθήνα και κατόπιν διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω να κινούνται πεζή σε δρόμο της Κυψέλης χθες το μεσημέρι, μεταφέροντας σάκο.

Άμεσα τους κάλεσαν σε έλεγχο με τον ανήλικο να μη συμμορφώνεται στις υποδείξεις και να τρέπεται σε φυγή, έως την ακινητοποίηση του σε κοντινή απόσταση.

Εντός του σάκου βρέθηκαν και περισυλλέχθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου «KALASHNIKOV» με 3 γεμιστήρες και 140 φυσίγγια.

Ακολούθως οι ελεγχόμενοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών