Για τον πόλεμο στο Ισραήλ, καθώς και την πιθανότητα ύπαρξης προσφυγικού ρεύματος από την Παλαιστίνη, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής & Οπλικών Επιστημών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Θεόδωρος Λιόλιος.


Θεόδωρος Λιόλιος: Υπάρχει κίνδυνος να παρεισφρήσουν στην Ελλάδα μέλη του ISIS

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξει προσφυγικό ρεύμα από την Παλαιστίνη και αν υπάρχει περίπτωση να παρεισφρήσουν τζιχαντιστές μέσα σε αυτό, ο Θεόδωρος Λιόλιος απάντησε: «Προφανώς υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Η Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, στρατιωτικές και πολιτικές, πρέπει να είναι επί των επάλξεων. Εδώ και αρκετά χρόνια η μεγαλύτερη μερίδα μεταναστών που μπαίνουν χωρίς άδεια στην Ελλάδα είναι Παλαιστίνιοι, μετά έχουμε Αφγανούς, Σομαλούς και Σύριους. Οι Παλαιστίνιοι κυριαρχούν στα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα, καλώς αρκετές φορές γιατί είναι πρόσφυγες και βασανίζονται αυτοί οι άνθρωποι σε πολλά θέματα εκεί πέρα αλλά μαζί με τους Παλαιστίνιους που θα έρθουν, αν τελικά η Αίγυπτος δεν ανοίξει το δρόμο για να απορροφήσει ένα μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα, μαζί με τους Παλαιστίνιους που θα έρθουν θα υπάρχουν και τζιχαντιστές , θα υπάρχουν και μέλη της Χαμάς και ίσως αυτό στο μέλλον ενεργήσει ως πέμπτη φάλαγγα στην Ελλάδα».

*Διαβάστε εδώ: Ισραήλ: Xτύπησε στόχους της Χαμάς στη Γάζα - Νεκροί τρομοκράτες που συμμετείχαν σε σφαγές στα κιμπούτς

«Οι πόλεμοι γενικά δεν ξεκινούν με έναν τακτικό στρατό, ο οποίος κηρύσσει τον πόλεμο και ξεκινά εχθροπραξίες. Ξεκινούν εχθροπραξίες μεταξύ ανταρτών ή εξτρεμιστικών ομάδων και σπεύδουν, υποκριτικά αν θέλετε, οι χώρες να βοηθήσουν τους ομοεθνείς και ομοθρήσκους τους. Αυτό έγινε στην Κύπρο, αυτό έγινε στην Πολωνία, αυτό έγινε στο Ιράκ, παντού άρα τα μάτια μας ανοιχτά στην Θράκη. Ναι μεν δεν είναι άμεσος ο κίνδυνος αλλά είναι υπαρκτός να υπάρχουν στα σύνορα μέλη της ISIS που υποδύονται τους Τούρκους ή Τούρκοι που έχουν παρεισφρήσει στο ISIS και στην Τζιχάντ και στη συνέχεια η Τουρκία να σπεύσει να βοηθήσεις τους «ομοεθνείς» ή τους ομόθρησκούς τους εναντίον μιας Ελλάδας που τους «καταπιέζει και τους βασανίζει». Μεγάλη προσοχή σε αυτό το θέμα, δεν είναι άμεσος ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, αυτή είναι η πραγματικότητα του πολέμου».